eur:
389.31
usd:
363.01
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Életveszélyes a Kámoni Arborétum - galéria

Életveszélyes a Kámoni Arborétum - galéria

A szombathelyi Kámoni Arborétum külön értesítésig, de legkorábban augusztus 20-ig zárva tart. Ez idő alatt a Háromlelkű Babavilág és a Zalotay Elemér emlékkiállítás sem látogatható az ökoturisztikai központban.

A kényszerű bezárás oka az augusztus 10-e éjszakai hatalmas vihar, mely minden eddiginél több kárt okozott - írta a greenfo.hu.

Körülbelül 100 fa dőlt ki vagy fordult ki gyökerestül a földből, köztük nagy, öreg, értékes fák is.

A felbecsülhetetlen természeti kár mellett ezúttal hidak, padok és táblák is összetörtek. További fotók az arborétum Facebook-oldalán

A már kidőlt fák mellett több megdőlt fát is találtak a kárfelmérés során az arborétum munkatársai, és hatalmas letört ágak is több helyen lógnak fennakadva a fákon. Mivel az arborétum életveszélyes, a vezetőség elrendete a kényszerű bezárást a helyreállítási munkák végéig.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×