eur:
389.41
usd:
363.26
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nagyot fordul az időjárás, van, ahol már vihar van, jégeső is jöhet

Nagyot fordul az időjárás, van, ahol már vihar van, jégeső is jöhet

Már hét megyében és a fővárosban van érvényben a legmagasabb, harmadfokú figyelmeztetés a tartós hőség miatt, utána pedig jégeső is jöhet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtöki veszélyjelzésében azt írta: csütörtökön tetőzik a hőség, szinte mindenütt 27, a déli országrészben 29 Celsius-fok feletti középértékek várhatóak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 34-39 fok között valószínű. Késő estére 24-32 fok közé csökken a hőmérséklet.

Emiatt Budapesten, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Győr-Moson-Sopron és Tolna megyében harmadfokú, az ország többi megyéjében másodfokú a figyelmeztetés. Emellett felhívták a figyelmet arra is, hogy az UV-B sugárzás is nagyon erős lehet.

Az Időkép jelentése szerint csütörtök délután négykor az ausztriai Graz környékéről zivatart jelentettek, csakúgy, mint Fertőd, Fertőszentmiklós, Jánossomorja, Kapuvár, Körmend, Kőszeg, Őriszentpéter, Szentgotthárd és Szombathely környékéről.

A veszélyjelzés szerint pénteken lassanként kezd visszaszorulni a meleg délkelet felé. Akkor a Nyugat-Dunántúlon már 25 fok alá csökken a napi átlaghőmérséklet, míg másutt marad a 27-29 fokos középérték.

Kitértek arra is, hogy csütörtökön a Nyugat-Dunántúlon alakulhat ki néhol zivatar, átmeneti viharos széllökésekkel. Péntek délután a lehűlést okozó hidegfronthoz kapcsolódóan a Dunántúlon már több helyen lehetnek zivatarok, amelyeket jégeső, viharos (akár 80-100 kilométer/órás) széllökés és intenzív csapadék kísérhet.

Címlapról ajánljuk
Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×