eur:
394.07
usd:
365.23
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Kiadták a riasztást: jön a zuhé, a szél és a jég

Kiadták a riasztást: jön a zuhé, a szél és a jég

Elsőfokú, citromsárga és másodfokú, narancssárga riasztást is kiadott heves zivatarok veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az ország középső részén pénteken is marad a hőség, piros riasztás van érvényben.

Az ország nyugati részét már csütörtök este elérték a zivatarok, az érintett területeken jégeső eshet, valamint károkozó, erős szél fújhat. Az Időkép radarképén látszik, hogy estére Vas és Zala megyébe már megérkezett a heves zivatar - aktuális radarkép itt.

Kiadták a riasztást: jön a zuhé, a szél és a jég

Pénteken lassanként kezd visszaszorulni a meleg délkelet felé; ekkor a Nyugat-Dunántúlon már 25 fok alá csökken a napi átlaghőmérséklet, míg másutt marad a 27-29 fokos középérték.

Péntekre a zivatarok miatt a csütörtöki figyelmeztetésben érintett nyugati megyékre vonatkozik citromsárga előrejelzés az OMSZ honlapja szerint.

Kiadták a riasztást: jön a zuhé, a szél és a jég

Visszaesik a hőmérséklet

Szombaton eleinte a Dunántúlon és északon alakulhat ki eső, zápor, majd késő délutántól dél felől a keleti megyékben várható egyre többfelé zápor, zivatar. A Dunántúlon és a középső tájakon megerősödik az északnyugati szél, egy-egy viharos lökés is lehet. Keleten, északkeleten még 30-33, máshol 22-29 fok várható napközben - írta az Időkép.

Vasárnap kezdetben a keleti országrészben számíthatunk eső, záporokra, nyugat felől viszont felszakadozik a felhőzet. A szeles időben 21-28 fok valószínű.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×