eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

A fél országot megmozdította egy szekszárdi férfi akciója

Szombaton egy jótét lélek férfi kirakta a Facebookra, hogy elvisz nyaralni egy rászoruló tolnai családot a Balatonhoz - a kezdeményezését ezrek osztották meg, a fél ország megmozdult - írta a hvg.hu.

Különleges jótékony felhívást adott közre egy szekszárdi férfi a Facebookon augusztus 5-én: Tolna megyében keres olyan kisgyermekes családot, amely anyagi, vagy egyéb okok miatt nem engedheti meg magának, hogy elutazzon nyaralni. "Szeretném egy családnak az álmát megvalósítani egy napra", írja, az útiköltséget és étel-italt vállalja ő. Hogy a jelentkezők közül ki mehet, azt ő döntené el.

Nagy Bencét sikerült elérnie a hvg.hu-nak, a férfi Siófokon pihent a hétvégén és ott jött az a „kattanása”, hogy elvisz egy családot magával nyaralni. Úgy érzi, hogy a lakóhelyéhez, Szekszárdhoz közeli településeken és falvakban egyre nagyobb az elszegényedés és nagyon sok családnak esélye sincs arra, hogy eljusson nyaralni. Úgy látja, a nyaralás már egy kifejezetten extra dolog nekik. Segíti is őket, legtöbbször ruhákat, tartós élelmiszert szokott eljuttatni hozzájuk. Ezt a mostani nyaralási lehetőséget kifejezetten olyanoknak szeretné felajánlani, akik még soha nem jártak a Balatonon.

A posztot 14 ezren osztották meg eddig és 230 privát üzenetet kapott. Bár kifejezetten tolnaiak jelentkezését várta, az ország több pontjából érkeznek hozzá percenként a jelentkezések - ennyire elkeseredettek a családok - írja a portál.

A választott családdal a tervek szerint jövő héten utaznak Siófokra egy napra, az ellátást valószínűleg már nem kell egyedül állnia, mert több étterem jelezte, hogy vendégül látja őket egy ebédre. Időjárás függvényében egy hajókázás is belefér majd a programba, ehhez feltehetően szintén kap támogatókat.

A kormány egyébként kifejezetten rózsásan látja a magyar helyzetet. Pont a felhívás előtti napon beszélt Rétvári Bence Emmi-államtitkár arról, hogy az Eurostat felméréseire alapozva 15,6 százalékkal nőtt azon családok aránya, akik már megengedhetnek egy nyaralást.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×