eur:
394.8
usd:
371.25
bux:
65745.42
2024. április 16. kedd Csongor
Orbán és Botka fej-fej mellett

Orbán és Botka fej-fej mellett

Orbán Viktor és Botka László között a különbség továbbra is hibahatáron belüli a Publicus kutatásai szerint.

Az elmúlt egy hónapban a Fidesz támogatottsága egy százalékpontot csökkenve 25 százalék. Az MSZP valamint a Jobbik tábora is egy-egy százalékpontot csökkent, így a pártok támogatottsága 13 százalék, illetve 10 százalék - közölte a Publicus.

Az LMP és a DK támogatottsága változatlanul 3-3 százalék. Az Együtt támogatottsága ebben a hónapban nem érte el az egy százalékot, és most sem sikerült ez a Párbeszédnek, és az MLP-nek sem. A Kétfarkú változatlanul 1 százalékon áll, a Momentum Mozgalom támogatottsága április óta 2 százalék.

A bizonytalanok aránya két százalékpontot növekedve 41 százalék.

Orbán Viktor (Fidesz) népszerűsége a múlt hónapi két pontos növekedés után, most két pontot csökkent, így 40 pont. Ez januárhoz képest összesen kilenc pontos visszaesés.

Botka László (MSZP) népszerűsége a ebben a hónapban is két pontot csökkent, így 39 pont. Ez januárhoz képest egy pontos csökkenés - Orbán és Botka között a különbség továbbra is hibahatáron belüli.

Vona Gábor (Jobbik) népszerűsége a múlt hónapi két pontos növekedés után, most két pontot csökkent, és így 34 pont. Ez januárhoz képest három pontos növekedés.

Gyurcsány Ferenc (DK) nem változott, 18 pont. Ez januárhoz képest három pontos csökkenés.

Címlapról ajánljuk

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Már a földeken fáj, hogy nem iszunk eleget

Már a földeken fáj, hogy nem iszunk eleget

Már a legjobb hazai borvidékeken is egyre gyakoribb látvány, hogy megműveletlenül hagyják szőlőiket a gazdák. Ez nemcsak szomorú látlelet a szektor állapotáról, de kifejezetten veszélyes is, mivel a nem gondozott szőlőtől néhány év után érdemi termést nem lehet várni. A Portfolio Checklist mai adásában ezzel az egy témával foglalkoztunk, Braunmüller Lajost, az Agrárszektor főszerkesztőjét egyebek mellett arról kérdeztük, hogy milyen piaci dinamikák vezettek a kialakult helyzethez, merre lenne a kiút, és hogy mi köze van ennek az egésznek az újvilági borokhoz. A Portfolio podcastjeiben kiemelten foglalkozunk a hazai borpiaccal, a Rókusfalvy Pál barmarketingért felelős kormánybiztossal készült interjúnk itt, Héja Csabával, az MBH Bank vezető elemzőjével készített adásunkat pedig itt érhető el.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×