eur:
393.78
usd:
365.21
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Ezért futott orosz kód a nemzeti konzultáció honlapján

Ezért futott orosz kód a nemzeti konzultáció honlapján

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság vizsgálata befejeződött.

A honlapot készítő cég munkatársának szakmai hibája, gondatlansága miatt futott orosz analitikai kód a nemzeti konzultáció honlapján, de az elküldött adatokat az orosz szerver nem fogadta - állapította meg a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) vizsgálata, amelyet csütörtökön ismertetett Péterfalvi Attila, a hatóság elnöke.

A NAIH azt követően vizsgálta a nemzeti konzultáció honlapját, hogy sajtóhírek szerint a honlap kódjában szerepel a Yandex nevű orosz IT-cég forgalomfigyelő, adatgyűjtő mérőkódja, amely orosz szervereknek küldte el magyar állampolgárok adatait. A Kormányzati Tájékoztatási Központ akkor közleményben tudatta, hogy a honlapon szereplő analitikai eszközök a honlap hatékonyságát szolgálják.

Péterfalvi Attila elmondta: a NAIH vizsgálata megalapította, hogy a Yandex Metrica kód használatával kapcsolatban a honlapot készítő cégnél történt a mulasztás, az illetékes munkatárs ugyanis csak kikapcsolta a funkció működését, de a honlap hmtl-kódjából nem törölte azt, ezért a felhasználói információkat elküldték a Yandexhez.

A Yandex ugyanakkor arról tájékoztatta a hivatalt, hogy - mivel a funkció ki volt kapcsolva - a Hollandiában működő szervere nem fogadta az adatokat - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×