eur:
393.01
usd:
367.22
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Kettős gyerekhalál a Dunán: szigorítanak a rendőrök

Kettős gyerekhalál a Dunán: szigorítanak a rendőrök

Fokozottan ellenőrzi a rendőrség a Duna fővárosi szakaszát a nyári időszakban, sokan ugyanis a tiltás ellenére is a folyóban fürdenek – mondta az InfoRádiónak Csobay Balázs alezredes, a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság helyettes vezetője.

A vezető közölte, hogy nem a teljes Duna-szakaszon tilos fürdeni, vannak ugyanis a magyarországi szakaszon nagyon jó kijelölt fürdőhelyek, ahol be lehet menni a folyóba.

Az alezredes emlékeztetett rá, hogy a szabad vizekben való fürdőzésről egy BM-rendelet rendelkezik, amiben számos tiltás van. Ilyen például az, hogy

egészségre ártalmas vizekben és a városok belterületén nem szabad fürdeni.

Városok belterületén csak ott szabad fürdeni, ahol van kijelölt fürdőhely – hangsúlyozta Csobay Balázs.

„A Dunán ráadásul nagyon nagy a hajóforgalom is. Hajóútban, illetve hajózási akadályt jelző bóják, nagy hajók, munkagépek száz méteres környezetében, illetve vízlépcsők, hidak 300 méteres körzetében szintén tilos fürdeni, és minden olyan kikötő, rakodóhely területén, ahol hajók mozognak” - részletezte a Dunai Vízirendészeti kapitányság helyettes vezetője.

Elmondta, hogy ezeken a helyeken általában vannak tiltótáblák is.

„Igaz ugyan, hogy amikor túrázni, korcsolyázni, nyaralni megyünk, kikapcsolódni szeretnénk, de közben a területet egy kicsit meg is kell ismernünk” - figyelmeztetett az alezredes.

Kettős gyerekhalál a Dunán: szigorítanak a rendőrök

Kiemelte: mielőtt bárhol belemennénk a Dunába – ahol állandóan változik a vízállás, ahol örvények vannak, és nem átlátható a víz –

érdeklődni kell, hogy van-e ott lehetőség fürdésre.

Az alezredes elmondta, hogy rendszeresen járőröznek a vízpartokon, különösen azokon a szakaszokon, ahol időnként megpróbálnak bemerészkedni a vízbe.

„Ha látjuk, hogy a felnőttek olyan helyen fürdenek, ahol tilos, és ráadásul gyerekek is vannak a közelben – ezzel rossz példát mutatnak nekik is –, a helyszínen bírságot szabunk ki.

A tiltott fürdőzés miatt 5-50 ezer forintig szabható ki szabálysértési bírság.

Emellett élhetünk a feljelentési szabálysértés intézményével is, amelyben a lakhely szerinti kormányhivatal jár el” - tudatta Csobay Balázs.

Hat éven aluli gyermek és az úszni nem tudó 12 éven aluli gyermek csak szülői felügyelettel tartózkodhat a vízparton – hangsúlyozta a Dunai Vízirendészeti kapitányság helyettes vezetője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×