eur:
392.36
usd:
365.57
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Maffiakormányzás, elgurult gyógyszer - nem kímélte az ellenzék Orbánt

"Maffiakormányzás, elgurult gyógyszer" - nem kímélte az ellenzék Orbánt

A kormányzati korrupció, valamint az oktatás és az egészségügy helyzete miatt támadták leginkább a miniszterelnököt felszólalása után az ellenzéki frakcióvezetők.

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője úgy látta, hogy a nemzeti konzultáció inkább a kormány politikája melletti kiállás, mint valós nemzeti konzultáció lett volna. Megkérdőjelezte, hogy a lakosság valóban ezen kérdéseket tartaná legfontosabbnak, majd arra volt kíváncsi, hogy miért nem szólt a konzultáció az egészségügyről, az oktatásról, az elvándorolt fiatalok hazahívásáról, illetve a sportpolitika kudarcáról.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke pártja saját nemzeti konzultációját ajánlotta a kormányfő figyelmébe, amelyben a válaszadók úgy látták, hogy az egészségügyet és az oktatást a kormány magára hagyta, a korrupció szempontjából pedig európai éllovast csinált Magyarországból. Mint mondta: Magyarországon maffiakormányzás zajlik, amelynek feje személyesen a miniszterelnök. A politikus szerint az országot a migránsok mellett Orbán Viktor rögeszméitől is meg kell védeni, aki

mindenhol Soros Györgyöt és Simicska Lajost látja,

majd visszautasította, hogy a Jobbikot az említett üzletemberek bármelyike irányítaná.

Szél Bernadett, az LMP frakcióvezetője azt mondta: az, hogy Orbán Viktor szerint Brüsszel nyíltan a terroristák pártjára állt, azt mutatja, hogy a miniszterelnöknél végleg elgurult a gyógyszer. Úgy vélte, hogy ha valóban bátor lenne a kormányfő, akkor nem ilyen konzultációkat tartana,

hanem kiírná a népszavazást a paksi beruházásról.

A kormány ugyanis az uniós források kimerülése után az orosz hitelből próbál külső forrást bevonni az ország finanszírozásához. Eztán a politikus a kormány egészségügyi és oktatási politikáját kritizálta.

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője sajnálatát fejezte ki, hogy az ellenzéki frakciók hatalomvágytól tűzdelt, csúsztatásokkal teli felszólalásokkal reagáltak, Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője pedig szintén úgy látta, hogy elképesztő ellentmondások feszítették az ellenzéki felszólalásokat, majd a szocialisták és a jobbikosok politikáját támadta. A konzultáció a politikus szerint napnál világosabbá tette, hogy meg kell védeni Magyarországot.

Orbán Viktor viszonválaszában úgy látta, hogy az ellenzéki frakciók abbeli versenyükben, hogy melyikük válhat a legerősebb ellenzéki erővé, egyre alpáribb színvonalra süllyesztik az Országgyűlés hangnemét.

A korrupció ügyében azt javasolta, hogy

a törvényeket mindenki tartsa be, és akkor “nem lesz baj”.

Az MSZP-re külön kitérve rámutatott, hogy az a párt, amely Sukoró ügyét a sajátjának érezheti, mutathatna több szerénységet e témában. Hozzátette: az MSZP nyolc év alatt egyszer sem kérdezte meg az embereket, most meg tanácsot adnak, hogy miről kellene kérdezni. A jobbikos béruniós kezdeményezésre kiemelte, hogy a kormány nem kezdeményezett, hanem emelte a béreket, az LMP frakcióvezetőjének felvetésére pedig aláhúzta, hogy Magyarország egyetlen fillért sem kapott ajándékba az Európai Uniótól.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×