eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 15. szombat Jolán, Vid
Az autósok is láthatják két új kamera képét

Az autósok is láthatják két új kamera képét

Kamerákat építettek ki a Róbert Károly körút nemrég átadott szakaszára. A BKK közlése alapján az eszközök a forgalom követésére lesznek alkalmasak, és közülük kettőt az autósok is elérhetnek az interneten.

Forgalomfigyelő kamerákat telepítettek a Róbert Károly körút nemrég felújított szakaszára – közölte a Budapesti Közlekedési Központ. Hallgatóink is jelezték, hogy kamerákat láttak kiépítve az Árpád híd felé haladva, ezért megkerestük a BKK-t, hogy miért helyeztek ki kamerákat az érintett területre. A BKK most jelezte, hogy egy projekt keretében összesen 11 forgalomfigyelő kamerát telepítettek ki, amelyeket a Budapest Közút forgalomtechnikai központjába kötöttek be.

A közlekedés szervező társaság közölte, hogy a kamerák célja a forgalom követése, így ha szükséges, a kamera által továbbított valós idejű képek alapján - pl torlódások esetén - a jelzőlámpa program módosításával azonnal be tudnak avatkozni.

A BKK kiemelte, hogy a 11 berendezés közül 4 az Árpád híd - Népfürdő utca lehajtónál van, egy a Váci úton, 5 db a Róbert Károly körút és a Teve utca találkozásánál, 1 db pedig a Róbert Károly körút és a Lehel utca kereszteződésében.

A BKK arról is beszámolt, hogy a Róbert Károly körút felújításakor telepített forgalomfigyelő kamerák többféle feladatot látnak el. A Népfürdő utcai és a Lehel utcai csomópontokban forgatható, úgynevezett dómkamerákat telepítettek, amelyek a főváros közúti és közösségi közlekedést szervező és üzemeltető szervezetek számára nyújtanak információt az aktuális forgalmi helyzetről.

Az Árpád híd Népfürdő utcai lehajtójánál, a Váci út irányában, illetve a Teve utcánál, szintén a Váci út irányában egy-egy nagyobb terület áttekintésre alkalmas kamerákat szereltek fel. A Budapest Közút Zrt. tervezi a fővárosi közlekedők számára is megosztani ezen két kamera képét a társaság honlapján elérhető „ONLINE KÖZÚTI FORGALMI INFORMÁCIÓK" oldalon, továbbá a „Közút Figyelő" elnevezésű okostelefonos alkalmazásában.

Az Árpád híd Népfürdő utcai lehajtójánál és a Teve utcánál sávonkénti jármű-azonosításra képes intelligens kamerákat is telepítettek, melyek az idei és jövőre tervezett fejlesztési feladatok között megvalósuló, alapvetően a Szentendrei út, illetve az M3-as autópálya forgalmáról és a belvárosba tartó menetidőről szolgáltatnak adatokat. A kamerás eszközök műszaki átadás-átvétele folyamatban van.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Lenéző elemzés Svájcból - így látják a magyar válogatottat a meccs előtt

Az alpesi ország közmédiája szerint nincs mitől tartani, hiába jutott ki Magyarország az Eb-re veretlenül.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
Pattanásig feszült a helyzet: bármikor kirobbanhat az újabb pusztító háború

Pattanásig feszült a helyzet: bármikor kirobbanhat az újabb pusztító háború

Az elmúlt két hétben látványosan felpörögtek az események Izrael és a libanoni Hezbollah iszlamista szervezet között: a terroristák két napja példátlan rakétatámadást indítottak Izrael északi területei ellen, Jeruzsálem pedig több válaszcsapással reagált. Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) parancsnoksága szerint készen állnak arra, hogy bevonuljanak Libanon déli részébe, a gázai harcok intenzitásának csökkenésének hála ráadásul most már az erők megosztása miatt is kevésbé kell aggódniuk. De milyen valószínűséggel robbanhat ki egy újabb háború és milyen esélyekkel indulhat a Hezbollah a világ egyik legprofibb fegyveres ereje ellen? Nézzük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×