eur:
393.79
usd:
368.81
bux:
66001.62
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Megvan az első idei kánikula időpontja

Megvan az első idei kánikula időpontja

Jön a jó idő, folyamatosan melegszik az idő, és a jövő hét közepén már 30 fok fölé mehet a hőmérséklet. Péntek délután azonban az északkeleti, keleti határ közelében nem zárható ki egy-egy helyen zivatar kialakulása.

Szombaton sok napsütésre számíthatunk, emellett gomolyfelhők képződnek. Néhol zápor kialakulhat. Az északi, északkeleti szél a középső országrész kivételével megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 26 fok között valószínű.

Vasárnap derült, napos, száraz idő várható. Az északkeleti, keleti szél napközben megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 26 fok között valószínű.

Hétfőn túlnyomóan derült, napos időre számíthatunk, csak kevés gomolyfelhő lesz az égen. Csapadék nem várható. A déli, délnyugati szél megélénkül, a Kisalföldön meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között valószínű.

Kedden kevés lesz a felhő, sok napsütésre számíthatunk, csapadék nem valószínű. A déli szél megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között valószínű.

Szerdán a többórás napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, néhol zápor, zivatar előfordulhat. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között alakul.

Csütörtökön a fátyol- és gomolyfelhők mellett többórás napsütésre számíthatunk, főként északon, északkeleten alakulhat ki zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között alakul.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, viszont az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András, a Magosz főtitkára.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×