eur:
389.28
usd:
363.02
bux:
68157.7
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Ez aggasztja Török Gábort Soros-ügyben

Ez aggasztja Török Gábort Soros-ügyben

Török Gábor politikai elemzőként látja a logikát abban, ahogy a Fidesz politizál. Mráz Ágoston Sámuel szerint a Fidesznek az lenne a legjobb, ha most tartanák a választásokat.

A Fidesz célja egy évvel a választások előtt már nem újabb gólok szerzése, csak a labdatartás, lehetőleg öngólok nélkül. Ebből a szempontból tervezett akciósorozatot láttunk – mondta a CEU-ügy elmúlt hetekben történt fejleményeiről Török Gábor a Heti Válasznak.

A politikai elemző szerint ennek voltak előre ki nem számított, kellemetlen elemei is, mint az Európai Néppárt szokatlanul éles vagy az amerikai külügy nem várt reakciója, de ezek

egyelőre nem veszélyeztetik a fideszes szavazótábor egységét.

„Ha Orbán Viktor és a Fidesz nem a világgal folytatott harcban találja meg a kormányzás értelmét, hanem a bátor szakpolitikai döntésekben, akkor előrébb tartanánk olyan stratégiai területeken, mint az oktatásügy” - emelte ki Török Gábor, de azt elismerte, hogy a gazdasági mutatók többsége tényleg nem fest rosszul.

Úgy vélekedett, a kormányt az utóbbi időben kritizáló konzervatív értelmiségieknek a politikai cinizmus, a bántóan egyszerű kommunikáció és a politikai hátország nélkül értelmezhetetlen vagyonosodások, korrupciós témák miatt rossz a közérzetük.

Soros Györgyről a politikai elemző azt mondta, hogy aggasztja, ha olyan bizonytalan a kormány, amely

ennyire tart egy 86 éves amerikai milliárdostól

és az általa támogatott civilektől.

„Nyugodtabb volnék, ha több önbizalmuk lenne, és nem félnének ennyire'” - tette hozzá.

A lapban Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Csoport vezérigazgató azt mondta: a politikai cél az volt, hogy 2017 tavaszán a Fidesz témái uralják a teret, és erre a nemzeti konzultáció és a CEU ügye alkalmas volt.

"A CEU-ügy demonstrálta, mennyire erősek a külföldi hálózatok, így legitimálni lehetett a külföldi támogatások átláthatóvá tételét biztosító törvényjavaslatot is" - fejtette ki.

A politikai elemző szerint bizonyos értelemben

a Fidesznek az lenne a legjobb, ha most lennének a választások,

mert akkor 99 százalékos bizonyossággal nyerni, a következő időszak feladata pedig az a párt számára, hogy ne változzanak az erőviszonyok.

Soros Györgyről azt mondta, úgy látni, mindent elkövet azért, hogy Orbán Viktor megbukjon, és forrásokat biztosít kormányellenes szervezeteknek. A kabinet azonban már nem fél az üzletembertől, mert eltűnt mögüle a politikai hátszél.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: más várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: más várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×