INFORÁDIÓ 
2020. január 19. vasárnap
Márió, Sára

érettségi

menetrend

vizsga

pongrácz lászló

Erre számíthatnak az érettségizők idén

Erre számíthatnak az érettségizők idén

Infostart / InfoRádió

Május 5-én, vagyis pénteken a nemzetiségi érettségivel megkezdődik a 2017-es érettségi év felvételi időszaka. A fő tantárgynak számító magyar nyelv és irodalom vizsga május 8-án hétfőn reggel 8 órakor kezdődik. A tudnivalókról Pongrácz László, az Oktatási Hivatal Köznevelési Programok Főosztályának vezetője nyilatkozott az InfoRádiónak.

Május 5.  és 26. között zajlanak az érettségi tantárgyak írásbeli vizsgái, szinte minden tárgyból van írásbeli vizsgarész. Utána június 8-15. között az emelt szintű szóbeli vizsgák következnek, majd pedig a középszintű szóbeli vizsgák, amelyek az iskolákban zajlanak már, június 19 és 30. között.

Az írásbeli érettségik között a magyar nyelv és irodalom az első, szinte mindenkit érintő vizsgatárgy. Itt mind az emelt, mind a középszintű vizsga 240 percig tart. Az emelt szintű vizsgán az időt a diák maga osztja be az egyes feladatokra. Középszinten egy 90 perces szövegértés, illetve érvelés és gyakorlati szövegalkotás feladatlappal kezdődik a vizsga, majd utána 150 perces értelmezés következik. 

Általánosságban az emelt szintű írásbeli vizsgák időtartama 240 perc, míg a középszintű írásbeli vizsgák 180 percesek. A magyar ez alól kivétel. 

A bevihető segédeszközök tantárgyanként változnak. Általában íróeszközt vihetnek be a diákok, magyar nyelv- és irodalomból azon kívül semmit sem. Helyesírási szótárról a vizsgahelyszín gondoskodik, egy vizsgacsoport részére 4 darabról, a diákok nem használhatják a saját szótárukat.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Kapcsolódó hang

2017-es érettségik
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018