eur:
393.33
usd:
367.5
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Elképesztő belső felvételek a lángokban álló budaörsi raktárról - videó és képgaléria

Elképesztő belső felvételek a lángokban álló budaörsi raktárról - videó és képgaléria

Megfékezték a lángokat a gyógyszergyári raktártűznél kedden kora délután, jelenleg az izzást próbálják megszüntetni a budaörsi Pharma park területén.

A sűrű füst miatt korábban megkérték a lakosságot, hogy amennyiben lehetséges, a tűz 500 méteres körzetében ne nyissanak ablakot, ajtót, és lehetőleg ne tartózkodjanak a szabadban. Erre már nincs szükség, és kinyithatott a Tesco is.

Az M1-es autópályán elrendelt rendőrségi forgalomlassítására azért volt szükség - mondta a szóvivő -, mert a sűrű füstöt látva, az autósok elkezdtek nézelődni, és ez balesetveszélyes volt - tudósított az MTI.

Időközben a rendőrség azt közölte a honlapján, hogy az autósok ismét használhatják a budaörsi áruháznál lévő lehajtót az M1-es és M7-es bal pályán, amelyet korábban a tűz miatt zártak le.

A helyszínen már két katasztrófavédelmi mobil labor is tartózkodik, hogy az épület teljes hosszában mérhessék az esetleg a levegőbe került veszélyes anyagokat, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy veszélyes anyagok továbbra sem mutathatók ki.

A több ezer négyzetméteres épület több mint kétharmada, milliárdos érték menekült meg a csaknem száz tűzoltó összehangolt munkájának köszönhetően - közölte a katasztrófavédelem. A raktárkomplexum 15 000 négyzetméteres az irodákkal együtt, és 5000 négyzetméteres terület égett le.

Címlapról ajánljuk
A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában

szakértők az Arénában
A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×