eur:
389.63
usd:
364.91
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Tarlós: most senki se tudja megregulázni a rosszul működő közterület-felügyeleteket

Egyeztetés kezdődött a kerületi közterület-felügyeletek ügyében - közölte Tarlós István csütörtök délután a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában, a főpolgármester azt javasolja, hogy a kerületekkel valamilyen társulási formában valósítsák meg a feladatot.

A térfigyelő kamerás büntetések ügyében Tarlós István arról beszélt, hogy az "atomizálódott" kerületi közterület-felügyeletek között vannak nagyon jól működők, polgárbarátok, mint például a II. és IX. kerületiek. Szerinte a III. kerületi nem ilyen - jegyezte meg.

A főpolgármester rámutatott, hogy jelenleg nincs senki, aki a nem jól működő kerületi közterület-felügyeleteket rá tudná szorítani más szellemiségű munkára. Az egyeztetések célja, hogy ne ilyen legyen a rendszer. "Ezt megtámogatta" Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Pintér Sándor belügyminiszter is - mondta.

Tarlós István közölte, az ügyben a kerületek nem egységesen viselkednek, és ő a "békesség" kedvéért, a rendszer működéséért azt szeretné, ha egy társulásos formát hoznának létre.

Azzal kapcsolatban, hogy az óbudai közterület-felügyelet igazgatója, Böjtös Zoltán közleményében tudatta, a főpolgármester állításával ellentétben a közterület-felügyelet nem egy II. kerületi templom falára szerelt fel "kandi kamerát", hanem egy közlekedési jelzőlámpa oszlopára a templom előtt, Tarlós István azt mondta: valóban nem a templom falán, hanem a főváros oszlopán van a kamera, és az a különbség, hogy nem a templomtól, hanem a fővárostól nem kaptak tulajdonosi hozzájárulást.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×