eur:
393.7
usd:
364.63
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

A váci rabok saját zárkáikat építik

120 fogvatartott elhelyezését teszi lehetővé az a férőhelybővítési projekt, amely jelenleg is zajlik a Váci Fegyház és Börtönben a fogvatartottak munkája révén.

A Váci Fegyház és Börtön területén található, korábban tiszthelyettes-képző iskolaként funkcionáló háromszintes épületet fogvatartottak építik át.

A 2017 decemberére elkészülő új körlet 120 fogvatartott elhelyezését teszi majd lehetővé.

Az ilyen módon nyert új elhelyezési lehetőségekkel az intézeten belül jelentősen csökkenthető a telítettség.

A férőhelybővítési beruházás első üteme 44 munkanapon át, 30 fő fogvatartott bevonásával, több mint 8500 munkaóra alatt készült el. A 32 fő elhelyezését biztosító új körlet berendezési tárgyainak többségét belső ellátás keretében, a fogvatartottakat foglalkoztató büntetés-végrehajtási gazdasági társaságok gyártották.

Az építkezés második üteme során további 88 fogvatartott befogadására és elhelyezésére alkalmas részleget alakítanak ki, amelynek munkálatai jelenleg is zajlanak – közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága.

A felújításba olyan elítélteket vonnak be, akik az intézet által szervezett, két év alatt elvégezhető szakmaképzésen vettek részt. Az OKJ-s végzettséget biztosító képzésben résztvevők segítségével, a kötelező gyakorlatok során a kőműves-hidegburkoló, valamint szobafestő-mázoló szakmunkás tanulók munkájának köszönhetően folyamatosan újul a börtön.

Az InfoRádiónak Orosz Zoltánt a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának szóvivője elmondta: a beruházás összértéke közel 167 millió forint. A fogvatartotti munkavégzés mintegy 50 millió forint megtakarítást tesz lehetővé, ez abból is adódik, hogy sok olyan fogvatartott dolgozott az építkezésen, aki korábban a börtönben tanulta a szakmát.

Kedden jelent meg az Európa Tanács jelentése a börtönhelyzetről, amely lehangoló képet fest.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×