eur:
395.05
usd:
366.06
bux:
65186.32
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Menjen a szabadba!

Lehet, hogy most esik, de a meteorológus azt ígéri, hogy a hétvégén nem fog - vagy nem ennyire.

A kéktúrázóknak ezúttal a Tapolca és Badacsonytördemic közötti szakasz teljesítése javasolt. Nézzék meg a Malom-tavat, csodálják meg a Szent György-hegyet, keressék fel a bazaltorgonákat, utána pedig a Tarányi présházat, a Lengyel kápolnát és persze a szigligeti várat! A túra majdnem húsz kilométeres kirándulást és ötszáz méteres szintemelkedést ígér, néha az országút szélén kell gyalogolni, de megéri. A Vértesben szombaton a Csókakő és Gánt, vasárnap pedig a Gánt és Szárliget között érdemes kéktúrázni.

A Pilis déli részén a Zajnát-hegyekbe érdemes menni. A pilisvörösvári Kopár csárdától indulva az Ásványbányán keresztül felkapaszkodhatnak a Vörös-hegyre, a Sas-sziklára és a Fehér-hegyre, majd az Iluska-forrás érintésével a Homok-hegyen át a 447 méter magas Nagy-Kopasz és Dévényi Antal-kilátó lehet a javasolt útvonal. A túrát Piliscsabán fejeződik be, ahová a Posta-réti erdőn keresztül, a kék jelzésen lehet lejutni a Nagy-kopaszról.

A Visegrádi-hegységben a Búbánatvölgyből a Sas-hegy, a Béla-tető, a Felső-Ecset-hegy és Szakó-nyereg irányában, a Hosszú-hegyen keresztül indítható egy szép túra Pilismarótra. A Bükkben a Dédestapolcsány – Mályinka – Látó-kövek – Szentlélek – Örvény-kő – Magos-kő – Hámori-tó – Lillafüred útvonal ajánlott.

És március a barlangok hónapja.

Több kiépített barlangot nagy kedvezménnyel lehet látogatni - mondta az InfoRádióban V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára.

„Például a Baradla-barlangban 20 százalékos kedvezménnyel várja az Aggteleki Nemzeti Park igazgatósága a látogatókat. A Tapolcai-tavasbarlangban, illetve Lóczy-barlangban 40 százalékos kedvezmény van a felnőtteknek és száz a gyerekeknek.”

Az időjárás szerencsére kedvez a kirándulóknak.

„A hétvégén szebb idő várható, így az időnkénti felhősödés mellett már hosszabb napos időszakokra és kevesebb csapadékra van kilátás, az erős szél pedig vasárnapra mérséklődik” - ígérte Alaga Tamás meteorológus.

Teljesítménytúrák is lesznek a hétvégén, egyebek mellett a Budai-hegységben, a Gerecsében, a Pilisben, a Mátrában, Bakonyban, de még az Alföldön is. Ezekről a Teljesítménytúrázók Társaságának honlapján tájékozódhatnak.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 07:57
×
×
×
×