eur:
395.74
usd:
371.98
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Több pénz jut a háziorvosi praxisokra, de többet is kell vállalni érte

Félmilliárd forinttal növelte a kormány a háziorvosok számára kiírt praxisvásárlási és letelepedési pályázatán elnyerhető összeget. Jelenleg háromszáz betöltetlen praxis van, ez az összesnek az öt százaléka.

Már elérhető a háziorvosok számára kiírt praxisvásárlási és letelepedési pályázat, az elnyerhető keretösszeg a korábbinál több, 1 milliárd 250 millió forint – mondta az egészségügyért felelős államtitkár.

Ónodi-Szűcs Zoltán hozzátette, jelentkezni a tartósan betöltetlen háziorvosi praxishelyekre lehet, és ettől az évtől

az alapellátó fogorvosok is indulhatnak a letelepedési pályázaton.

Az államtitkár kiemelte, a letelepedéshez nyújtott támogatási összegeket megduplázzák, így az egy éve üres praxisokra nettó 12 millió, az öt évnél régebbi betöltetlen helyekre nettó 20 millió forint az elnyerhető támogatás.

„Új elem, hogy erre az összegre tudnak pályázni a fogorvosok is. Egyetlen szigorítás – de a betegek érdekében történő változás –, hogy

hat évig kell betölteni a praxist”

- közölte Ónodi-Szűcs Zoltán.

A pályázatokat október 15-ig lehet beadni, a részletes információk megtalálhatók az egészségbiztosító weblapján.

Az országban körülbelül háromszáz betöltetlen háziorvosi hely van, ez az összes praxis öt százaléka.

Az egészségügyi államtitkár elmondta: a tavalyi 750 millió forintos keretösszeg nagy részére pályáztak az orvosok, nagyjából 40 millió forintot nem sikerült kiosztani.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×