eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Csak pénzbehajtásra alkalmasak a szupertraffipaxok

Csak pénzbehajtásra alkalmasak a szupertraffipaxok

Nem hozott látványos javulást a közlekedésbiztonság növelése érdekében élesített 525 darab készülék: 2016-ban tovább nőtt a személyi sérüléses balesetek száma, viszont nőtt a kiszabott bírságok száma.

„A rendőrség célkitűzései szerint a projekt eredményeként a halálos kimenetelű, valamint összességében nézve a személyi sérüléses közúti közlekedési balesetek száma is csökkenni fog, ezen belül enyhébb lesz azok kimenetele” – olvasható az ORFK honlapján a VÉDA nevű „közúti intelligens kamerahálózat” ismertetőjében. A több hónapnyi tesztüzem után 2016. április 5-én országszerte élesített 365 darab fix, és a már korábban aktivált 160 darab mobil készülék közlekedésbiztonságra gyakorolt hatását most tudjuk először lemérni: a személyi sérüléses közlekedési balesetek száma 16.331-ről 16 506-ra emelkedett tavaly, a halálos balesetek száma viszont 585-ről 556-ra csökkent.

2015-höz képest tehát 175-tel több súlyos baleset volt,

de 29-cel kevesebb halálos - írj a vezess.hu.

A rendőrség havonta közzéteszi, hogy az adott évből addig eltelt időszakban százalékosan miként alakultak a „személysérüléses közúti közlekedési balesetek okai”. 2016. január 1-től november 30-ig tartó időszakban a gyorshajtás 29 százalékkal első. 

Már az április eleji élesítés után láttuk, hogy hirtelen sokkal több autós kap bírságot. Az ORFK nyári közlése szerint az első negyedévhez képest a másodikra a magyar rendszámos járművek üzembentartói 50 százalékkal több bírságot kaptak (24 ezerről 34 ezerre emelkedett).

Megkérdezte a lap a rendőrséget, hogy hány közigazgatási határozatot hozott a rendőrség a VÉDA felvételei alapján 2016-ban, de csak az egész éves számot közölték: „az objektív felelősség kategóriájába sorolható jogsértések, valamint sebességtúllépés miatt, a közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvény (a továbbiakban: Kkt.) 20. § alapján kiszabott közigazgatási bírságok, amelyek

száma összesen 265.731.”

Mivel 2015. március 26-tól a 160 mobil készüléket már használja a rendőrség, 2014 volt az utolsó VÉDA nélküli teljes év. Akkor 216 ezer autóst bírságoltak meg, ehhez képest jelentős növekedés a 265 ezer bírság.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×