eur:
394.31
usd:
370.39
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Közúti ellenőrzésre figyelmeztető tábla a budapesti Nagykőrösi úton telepített Véda közúti intelligens kamerának nevezett új fix traffipaxok közelében 2016. április 4-én. Az új kamerák, amelyek április 5-én reggeltől fognak működni, sebességmérés mellett - a többi között - forgalomszámlálásra és többféle szabályszegés felismerésére, dokumentálására is alkalmasak. A rendszer 160 mobil sebességmérőt, valamint az ország egész területén 365 fixtelepítésű komplex közlekedésellenőrző pontot (KKEP) foglal magában, 134 útszakaszon.
Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Nem is olyan szuper traffipax: több mint ezer meghibásodás

A két éve üzemelő VÉDA-rendszer nem teljesen hibátlan, 1301 esetben kellett javítani, volt olyan sebességmérő hely, amelyik húsz napig nem is üzemelt a javítás miatt.

Nyolcszáznégy alkalommal kellett javítani tavaly a VÉDA rendszer traffipaxait, 2016-ban 497-szer - derítette ki a Vezess.hu az Országos Rendőr-főkapitányság adatai alapján. 2017-ben a változtatható helyű eszközökön 406 esetben, a fix telepítésűeken pedig 398 esetben kellett javítást végezni, 2016-ben, amikor az utak fölé fémkapukra rögzített 365 darab készüléket április 5-én, a 160 darab mobil kamerát március 26-án élesítették,a változtatható helyű eszközökön 307 esetben, a fix telepítésűeken pedig 190 esetben kellett javítást végezni.

A változtatható helyű készülékeknél 2018. augusztus 3-án jár le a garancia, míg a fix telepítésű eszközöknél 2018. december 10-én.

A változtatható helyű készülékek esetében

  • akkumulátor vagy akkumulátortöltő,
  • GPS, GSM antenna,
  • szivargyújtótöltő, csatlakozó,
  • állvány,
  • kamerahiba miatt,

fix telepítésű készülékek esetében pedig

  • SICKLaser,
  • csatlakozó,
  • akkumulátor,
  • merevlemez,
  • kamera- és lézerelszennyeződés

volt többnyire a garanciális javítások hibaforrása.

Garanciális javítás miatt a leghosszabb üzemidő-kiesés a változtatható helyű készülékek esetében 2 nap volt - itt csereeszközt kaptak, a fix telepítésűek esetében 20 nap volt - mivel közúti forgalomterelést kellett elrendelni a javítás érdekében.

Címlapról ajánljuk
Egyetemi bérkövetelések: előrelépés még nincs, államtitkári ígéret már van

Egyetemi bérkövetelések: előrelépés még nincs, államtitkári ígéret már van

Hankó Balázs megígérte, megvizsgálják, hogy az általa ismert fizetési adatok miért nem egyeznek az egyetemi dolgozók bérpapírjain szereplő számokkal. Gregor Anikó, a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete ELTE Társadalomtudományi Karának szakszervezeti titkára az InfoRádióban elmondta: hasznos volt az újabb egyeztetés, két hét múlva pedig újra tárgyalni fognak.
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×