eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Leégett a HosszúHáz Turistaszálló

Leégett az egyik legismertebb magyar turistaház, a bakonyi Vinyén álló HosszúHáz Turistaszálló.

A turistaház üzemeltetői a Facebookon adták hírül, hogy az épület vasárnap - egyelőre ismeretlen okból - leégett. Senki sem sérült meg. A lángokat a pápai, a győri, a pannonhalmai és a kisbéri hivatásos, valamint a veszprémvarsányi önkéntes tűzoltók oltották el hat vízsugárral.

Az internetre feltöltött fényképek alapján a tetőszerkezet teljesen elpusztult, és megrongálódtak a berendezési tárgyak is. A turistaház vezetői szerint a kár legalább 70 százalékos.

Most önkénteseket keresnek a romeltakarításhoz, és azt kérik, hogy akinek van felesleges bútora, tűzhelye vagy hűtőszekrénye, az keresse meg őket, mert ezek is megsemmisültek. A pénzadományokat az Ültess fát a jövőért! Alapítvány bankszámlaszámára várják.

A 32 férőhelyes HosszúHáz Turistaszálló Magyarország legismertebb turistaházainak egyike. A Bakonyszentlászlóhoz tartozó Vinyén van, közel a Cuha völgyéhez, amelynek tanösvénye a legszebbek közé tartozik.

A turistaház nemcsak szállást nyújtott, hanem gyalogtúrákat, lovasprogramokat, kerékpáros kirándulásokat, túlélőtáborokat, kézműves foglalkozásokat, pincelátogatásokat, valamint gyógynövényszedő és gombagyűjtő akciókat is szervezett a vendégeinek. Az üzemeltetők most megpróbálják újjáépíteni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

Már meghallgatható a Portfolio Checklist vasárnapi különkiadása. A műsornak egyetlen témája volt: április első felében elszállt, és 18 havi csúcsig ugrott az arabica típusú kávé határidős jegyzése. A képet tovább bonyolítja, hogy a robusta kávé termékpiaci ára gyorsabban nőtt, mint az arabicáé, s így ismét konganak a vészharangok, hogy holnapra luxussá válik a mindennapi feketénk. A témáról Árok Gábort, a Coca-Cola HBC Magyarország kávé üzletágának vezetőjét kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×