eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Ezek a legnagyobb bajok a 3-as metróval

Elavult, de nem életveszélyes a 3-as metróvonal - ezt állapította meg egy szakértői tanulmány, amely a BKV Zrt. megrendelésére készült. A Városháza legutóbbi bejelentése alapján a földalatti déli szakaszának felújítása jövő nyáron kezdődik.

A Jobbik közérdekű adat igénylésével kérte ki a BKV Zrt.-től a dokumentumokat, amelyek a 3-as metróvonal tervezett felújításának részeként elvégzett felmérés során, 2014 nyarán–őszén tapasztalt állapotokat rögzítik.

Tarlós István főpolgármester múlt pénteken azt mondta: a metró 40 éves, teljesen leamortizálódott, de a szakértők véleménye szerint nem életveszélyes.

A két évvel ezelőtti felmérés szerint a legnagyobb problémát a vágányok esetében a vizesedés miatti korrózió jelenti. A 2013 óta több szakaszon végrehajtott sínpárcsere csak rövid távon jelent megoldást, a több évtizedre szóló használhatóságot a teljes át- és újjáépítés jelentheti.

Ami az alagutakat illeti, általános a kisebb-nagyobb vízbefolyás. Az állomások esetében a vizesedési problémák az alagutakhoz való csatlakozásoknál jelentkeznek. A dokumentum alapján

a legrosszabb állapotban a Corvin negyed megálló van, egy helyen a szerkezet is megsüllyedt.

A metróvonal lelkét adó biztosítóberendezésekről a 2014-es jelentés hangsúlyozza, hogy különösebb biztonsági kockázat nem áll fenn. Problémát jelent viszont a különböző időszakokban beépített berendezések összehangolása.

Az észak–déli vonal kommunikációs berendezései több korszak gyártmányai, átlagéletkoruk 25-30 év közé tehető. A szakmai anyag megállapítása szerint váratlan meghibásodás nélkül a berendezések biztonságosan üzemelnek, de amennyiben hiba lép fel, az csak nehezen javítható.

Ha negatív szakvélemény érkezik, rögtön leállítják a metrót – jelentette ki Tarlós István. A főpolgármester azt mondta, hogy a felújítás kiviteli tervekre épülő közbeszerzési eljárásának előkészítése megkezdődött. Amennyiben a kivitelezői kiíráson a rendelkezésre álló forrásoknak megfelelő árajánlatokat tesznek, akkor a Nagyvárad tér és a Kőbánya-Kispest közötti szakasz felújítása 2017. június 15-én indul és 2018. szeptember 30-ig tart.

Az északi szakasz teljes lezárása 2017. október elsején kezdődik és 2018. szeptem­ber 30-án fejeződik be. A középső szakaszt 2018. október elsején zárják le, ott 2019. szeptember 26-ára fejeződnek be a munkálatok. A Lehel téri és a Nagyvárad téri állomások, valamint a csatlakozó pályák felújítását 2019. szeptember 27. és 2020. február 10. között végzik el.

Szerda este 6 órától Tarlós István főpolgármester lesz az InfoRádió Aréna című műsorának vendége.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×