eur:
392.4
usd:
365.85
bux:
66870.44
2024. április 25. csütörtök Márk

Befogadná az ELTE a BME gazdaságtudományi karát

Az ELTE szenátusa úgy döntött, hogy befogadja a BME gazdasági és társadalomtudományi karát. Ahhoz, hogy a kar augusztustól az ELTÉ-n folytassa működését még szükséges a BME szenátusának döntése is. A jelenlegi helyzetről a fenntartó részéről Palkovics László oktatási államtitkár nyilatkozott az InfoRádiónak.

Palkovics László elmondta, a tárgyalásokon volt olyan pillanat, amikor úgy tűnt, nem sikerül megállapodni a kar jövőjéről.

„Ha az egyetem nem tudja kezelni a helyzetet, az a képzés romlásához vezethet, ami sérti a képzés és a hallgatók érdekeit. Ezért több tárgyalás után úgy döntött a fenntartó, vizsgálják meg annak a lehetőségét, hogyan folytathatja a gazdaságtudományi kar a működését az ELTE-n belül.”

Az oktatási államtitkár jelezte, a döntéshez ki kellett kérni a két intézmény szenátusának véleményét. Az ELTE szenátusa úgy döntött, befogadná a műszaki egyetem gazdasági és társadalomtudományi karát. Palkovics László hozzátette, a két intézmény közös tevékenységéről szóló első, moderált beszélgetés a jövő héten lesz.

„A kar teljes tevékenységét az ELTE-n folytatná, de ez nem azt jelenti, hogy a kar minden tanszéke átkerül. A műszaki egyetemen a mérnökhallgatók számára gazdálkodástudományi képzést kell folytatni, és ezen a karon van a mérnöktovábbképző intézet, a közgazdaság-tudományi tanszék, a nyelvi és a sportcentrum is, amelyek maradnak a műszaki egyetemen.”

Palkovics László kiemelte, augusztusig ugyan elég hosszú az idő, a döntést azért célszerű lenne gyorsan meghozni, mert a felvételizőknek tudniuk kell, melyik egyetemre akarnak felvételizni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×