INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 4. kedd
Dominika, Domonkos

inforádió

belföld

palkovics lászló

Befogadná az ELTE a BME gazdaságtudományi karát

Infostart / InfoRádió

Az ELTE szenátusa úgy döntött, hogy befogadja a BME gazdasági és társadalomtudományi karát. Ahhoz, hogy a kar augusztustól az ELTÉ-n folytassa működését még szükséges a BME szenátusának döntése is. A jelenlegi helyzetről a fenntartó részéről Palkovics László oktatási államtitkár nyilatkozott az InfoRádiónak.

Palkovics László elmondta, a tárgyalásokon volt olyan pillanat, amikor úgy tűnt, nem sikerül megállapodni a kar jövőjéről.

„Ha az egyetem nem tudja kezelni a helyzetet, az a képzés romlásához vezethet, ami sérti a képzés és a hallgatók érdekeit. Ezért több tárgyalás után úgy döntött a fenntartó, vizsgálják meg annak a lehetőségét, hogyan folytathatja a gazdaságtudományi kar a működését az ELTE-n belül.”

Az oktatási államtitkár jelezte, a döntéshez ki kellett kérni a két intézmény szenátusának véleményét. Az ELTE szenátusa úgy döntött, befogadná a műszaki egyetem gazdasági és társadalomtudományi karát. Palkovics László hozzátette, a két intézmény közös tevékenységéről szóló első, moderált beszélgetés a jövő héten lesz.

„A kar teljes tevékenységét az ELTE-n folytatná, de ez nem azt jelenti, hogy a kar minden tanszéke átkerül. A műszaki egyetemen a mérnökhallgatók számára gazdálkodástudományi képzést kell folytatni, és ezen a karon van a mérnöktovábbképző intézet, a közgazdaság-tudományi tanszék, a nyelvi és a sportcentrum is, amelyek maradnak a műszaki egyetemen.”

Palkovics László kiemelte, augusztusig ugyan elég hosszú az idő, a döntést azért célszerű lenne gyorsan meghozni, mert a felvételizőknek tudniuk kell, melyik egyetemre akarnak felvételizni.

Kapcsolódó hang

Befogadná az ELTE a BME gazdaságtudományi karát
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018