eur:
389.12
usd:
361.98
bux:
68510.27
2024. május 8. szerda Mihály

Jó hírt kapnak a civil szervezetek

A civil szervezetekkel kapcsolatos bejegyzési és változásbejegyzési eljárások jövő évtől tervezett egyszerűsítéséről számolt be a nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár szerdán Kaposváron.

Fülöp Attila a Kaposvári Civil Parlament ülését megelőző sajtótájékoztatón elmondta: az Országgyűlés várhatóan még az idén elfogadja azt a javaslatot, amelynek köszönhetően 2017-től az ügyészségtől a bírósághoz kerül a civil szervezetek törvényességi felügyelete, megszűnik a sokszori hiánypótlás, és egyebek mellett jogszabályban rögzítik a bejelentéshez szükséges okiratokat.

Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár arról szólt, hogy a civileknek fontos szerepük van a kulturális alapellátás céljainak megvalósításában.

Címlapról ajánljuk
Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Aktivisták palesztinbarát tiltakozó tábort létesítettek Európa egyik legrégebbi egyetemének udvarán. A mintát az amerikai egyetemek tiltakozói jelentették. A rendőrség kivonult a helyszínre, de nem tiltotta be a tüntetést. A hasonló megmozdulások számos ország egyetemein immár szinte mindennapossá váltak.

Érkezik a kínai elnök, szerdától óriási lezárások jönnek a fővárosban – itt vannak a részletek

Mutatjuk, melyik fővárosi útvonalakon mikor kell jelentős korlátozásra számítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×