eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Az apaság jó befektetés

A család és az apaság jó befektetés - állítja Engler Ágnes, a Debreceni Egyetem adjunktusa. A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom önkéntese úgy véli, hogy a családi életre nevelés témakörét tananyagként integrálni kellene az oktatási rendszerben.

Érdekes kérdés, hogy mennyiben változtak meg a hagyományosnak tekinthető férfi és női szerepek. A családnak is vannak különböző életciklusai – mondta a Debreceni Egyetem adjunktusa.

„Van, hogy az egyik félnek kell több szerepet vállalnia otthon vagy a külvilágban és fordítva. Ha ez harmonikusan működtethető a családon belül, akkor ezek a szerepelmozdulások inkább előnnyé válnak, mint hátránnyá” - hangsúlyozta Engler Ágnes.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom önkéntese szerint nagyon sok az aggódó szülő, a fiatalok tele vannak kételyekkel, jól csinálják-e.

„Sok esetben ez tartja távol a fiatalokat a gyermekvállalástól.  A hogyan, miből fogom felnevelni, rossz mintát láttam vagy hiányzik az apaminta. Meglévő szülők pedig aggodalmukban az internetet bújják” - tette hozzá Engler Ágnes.

Korábban, amikor még a többgenerációs együttélés volt jellemző, egyértelmű volt, hogy ezeket a szerepeket ellesték, belenőttek a gyerekek – mondta a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom önkéntese.

„Ma a magánéleti betanulási időszak kiesett, és ezt az oktatás sem hivatott pótolni. Az iskolában nagyon sok mindent tanulunk, amit később nem nagyon használunk, vagy elfelejtjük, de a családban betöltött szerepeinkről, feladatainkról, a gondoskodásról, a nevelésről, a gyermeknek átadott értékeink mintázatairól keveset hallunk” - jelezte Engler Ágnes.

A Három Királyfi Három Királylány Mozgalom nagy hangsúlyt helyez arra, hogy a családi életre nevelés valahogy bekerüljön az oktatás világába – mondta a Debreceni Egyetem adjunktusa.

A beszélgetést meghallgathatják az InfoRádió hétfő este fél nyolckor kezdődő, Családi hét című magazinműsorában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 05:45
×
×
×
×