eur:
392.91
usd:
366.12
bux:
66848.56
2024. április 26. péntek Ervin
Póta: Nyílt titok, hogy egyes gyermekorvosok néha partnerek a csalásban

Póta: Nyílt titok, hogy egyes gyermekorvosok néha partnerek a csalásban

Nyílt titok, hogy vannak olyan házi gyermekorvosok, akik pénzért cserébe nem adják be a kötelező oltást a gyermeknek, de kiállítják az erről szóló hivatalos dokumentumot, vagyis az oltási könyvet - mondta az InfoRádiónak a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke.

Póta György elmondta, ez egy nyílt titok, de egy bizonyíthatatlan, tehát nem lehet tetten érni. Hozzátette, az oltásellenesek nagyon szoros összefonódását jelzi.

Nyilvánvalóan az a család, amelyik partner ebben a családban, nem fogja bejelenteni az esetet, tehát nem fog kiderülni soha.”

A gyanús jelekről a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke azt mondta, az elgondolkodtató, ha egyes orvosokhoz az oltási időszakra több száz kilométerről jelentkeznek be családok.

Miért kell Debrecenből Budapestre vagy Veszprémből egy őrségi faluba egy csecsemővel házi gyermekorvoshoz bejelentkezni? Szabad orvosválasztás van, tehát jogilag ezt semmi nem tiltja. Az gyanús, ha ez a nehezen magyarázható bejelentkezés egy embernél történik”

A Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke hangsúlyozta, szakmailag elítélik ezt a tevékenységet, de jelezte, hogy az erősen oltásellenes gondolkodás bizonyos családoktól ered.

Az a család magát hozza ebbe a helyzetbe, a mai törvények szerint nem lehet ellene semmit tenni. Nincsenek pontos információink arról, hány ilyen család van, mindenki tud párról, tíz alatt lehet az országban a számuk” - mondta Póta György.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×