INFORÁDIÓ 
2021. január 22. péntek
Artúr, Vince

inforádió

belföld

oltásellenesség

házi gyermekorvosok egyesülete

póta györgy

csecsemő

Póta: Nyílt titok, hogy egyes gyermekorvosok néha partnerek a csalásban

Póta: Nyílt titok, hogy egyes gyermekorvosok néha partnerek a csalásban

Infostart / InfoRádió

Nyílt titok, hogy vannak olyan házi gyermekorvosok, akik pénzért cserébe nem adják be a kötelező oltást a gyermeknek, de kiállítják az erről szóló hivatalos dokumentumot, vagyis az oltási könyvet - mondta az InfoRádiónak a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke.

Póta György elmondta, ez egy nyílt titok, de egy bizonyíthatatlan, tehát nem lehet tetten érni. Hozzátette, az oltásellenesek nagyon szoros összefonódását jelzi.

Nyilvánvalóan az a család, amelyik partner ebben a családban, nem fogja bejelenteni az esetet, tehát nem fog kiderülni soha.”

A gyanús jelekről a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke azt mondta, az elgondolkodtató, ha egyes orvosokhoz az oltási időszakra több száz kilométerről jelentkeznek be családok.

Miért kell Debrecenből Budapestre vagy Veszprémből egy őrségi faluba egy csecsemővel házi gyermekorvoshoz bejelentkezni? Szabad orvosválasztás van, tehát jogilag ezt semmi nem tiltja. Az gyanús, ha ez a nehezen magyarázható bejelentkezés egy embernél történik”

A Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke hangsúlyozta, szakmailag elítélik ezt a tevékenységet, de jelezte, hogy az erősen oltásellenes gondolkodás bizonyos családoktól ered.

Az a család magát hozza ebbe a helyzetbe, a mai törvények szerint nem lehet ellene semmit tenni. Nincsenek pontos információink arról, hány ilyen család van, mindenki tud párról, tíz alatt lehet az országban a számuk” - mondta Póta György.

Kapcsolódó hang

Nyílt titok, hogy a gyermekorvosok néha partnerek a csalásban
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018