eur:
390.47
usd:
364.17
bux:
68385.64
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

A honvédelmi törvény módosításáról egyeztettek

Négy párt részvételével egyeztetést tartott a Honvédelmi Minisztérium a honvédelmi törvény módosításáról.

A szaktárca közleményében azt írta, a honvédelmi törvény módosítása tartalmazná a katonai rendészet jogi keretek közötti szabályozását és feladatrendszerének pontosítását, illetve a katonai rendész képesség fejlesztésének jogszabályi biztosítását. Módosulnának a jogorvoslatok szabályai is úgy, hogy katonai ügyészségi kontroll mellé a rendőrségi törvényhez hasonlóan beépítenék a hatósági jogkörben elbírálható panaszjog intézményét.

A minisztérium emellett javaslatot tesz Honvédelmi Sportszövetség megalapítására is, amely szervesen kapcsolódik az újjászerveződő és területi elveken nyugvó Önkéntes Tartalékos Rendszer kialakításához, és megteremtenék a tárca személyi állományába tartozó Honvéd Egészségpénztár károsultak kártalanításának jogi alapjait is.

A résztvevők a tárgyalásokat egyértelműen hasznosnak és előremutatónak ítélték meg, amelyet minden párt részéről a konstruktív hozzáállás jellemzett - olvasható a minisztérium közleményében. Az ötpártinak tervezett tárgyaláson az MSZP nem képviseltette magát. A Fidesz, a KDNP, a Jobbik, és az LMP részvételével zajló egyeztetést alapvetően a gyakorlati tapasztalatok, a szakmai igények, valamint Magyarország nemzetközi kötelezettségvállalásai indokolták.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Az egész világ baját megoldaná egy apró olajmonarchia, de ennek megkérik az árát

Az egész világ baját megoldaná egy apró olajmonarchia, de ennek megkérik az árát

Számos konfliktus zajlik jelenleg a világban, amelynek egyelőre nem látszik a megoldása. A nyílt fegyveres összecsapások a világ nagy részének többnyire nem áll érdekében, ezért ilyenkor viszonylag hamar felbukkannak azok a szereplők, akik megpróbálnak közvetíteni a szemben álló felek között. A 21. században egyre gyakrabban merül fel a hasonló ügyeknél a Perzsa-öböl apró olajmonarchiája, Katar neve. Emögött pedig hosszas építkezés, de komoly stratégiai célok is felmerülnek. Elemzésünkben annak járunk utána, hogy pontosan mi motiválja Dohát a békés rendezések elősegítésében és mit nyerhet ezzel pontosan az ország.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×