eur:
393.52
usd:
367.96
bux:
66262.38
2024. április 24. szerda György

Év végén dől el, hogy mi lesz a letelepedési kötvényekkel

A letelepedési kötvények ügye az Országgyűlés plenáris ülésén is szóba került.

Napirend előtti felszólalásában az MSZP-s Gúr Nándor szorgalmazta a letelepedési kötvények kivezetését, illetve azt, hogy az ezeket árusító közvetítő cégek hasznuk 75 százalékát fizessék be a központi költségvetésbe.

Magyarország nagyon sokat bukik ezzel a történettel, a haverok persze nyernek, a magyar emberek veszítenek. Jelenleg olyan 6 milliárd forintnyi mínuszban vannak az adófizetők. Pénzért eladják akár az ország biztonságát is, mindazt ami a haveroknak hasznára van, azt támogatják” - mondta Gúr Nándor.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára viszont úgy látta, hogy a letelepedési kötvény nem bevándorlási, hanem befektetési kérdés, ám a kormány elrendelte a konstrukció felülvizsgálatát.

„Azonban ez a felülvizsgálat nem ért még a végére, és egyébként sem született még végleges döntés, az NGM az év végén terjeszti elő majd a javaslatát” - közölte Dömötör Csaba.

Nem sokkal később a jobbikos Z. Kárpát Dániel sajtótájékoztatón követelte a letelepedési kötvények árusításának befejezését.

„A gazdasági bizottság ülésén egy korábban már Cipruson bejegyzett közvetítő cég tevékenységét a fideszes többség kiterjesztette letelepedési kötvény ügyben a Seychelle-szigetekre is. Azt követeljük tehát a kormányzattól, hogy szüntesse meg, vezesse ki a letelepedési kötvény-biznisz minden formáját, ezt a vérlázító gyalázatot pedig azonnal vonja vissza” - fogalmazott Z. Kárpát Dániel.

A Fidesz közleményben reagált, amely szerint a letelepedési kötvények ügyében a Jobbik csupán kifogásokat keres, hogy nemmel szavazhasson az alaptörvény módosításakor. Vona Gábor és pártja hónapról hónapra váltogatja a véleményét, mert a Jobbikot soha nem az ország, csak a hatalom érdekli – tette hozzá a kormánypárt közleménye.

Az Országgyűlés gazdasági bizottságának elnöke szerda estére közölte, hogy visszavonná a testület azon határozatát, amely egy letelepedési kötvényt forgalmazó cég működési területét kiterjesztette a Seychelle-szigetekre. A bizottság elnöke közleményében úgy fogalmazott, hogy mivel a kormány mára "az egész letelepedési kötvény megszüntetésén dolgozik", az ezzel kapcsolatos javaslat megszületéséig a gazdasági bizottság visszavonja e határozatát, így Bánki Erik hétfőre újabb ülés összehívását kezdeményezte.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×