eur:
393.79
usd:
365.35
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Tudunk vásárolni a négy nap alatt?

A most következő négynapos ünnep alatt a boltok nagy része nyitva lesz, csupán kedden kell azzal számolni, hogy a legtöbb üzletet zárva találjuk.

A négynapos hétvégén szombaton és vasárnap a megszokott nyitvatartási renddel várják az üzletek a vásárlóikat. Hétfőn hétköznapi nyitvatartás szerint működnek – mondta el az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára.

„Miután beékelődik egy olyan nap, ami heti pihenőnapot helyettesít, elképzelhető, hogy egyes kisebb üzletek a vasárnapi zárva tartást követően és a november 1-jét megelőző egy napon nem fognak kinyitni, de ezt ki kell írniuk – mondta Vámos György.

A legtöbb üzlet tehát csak kedden, november 1-jén lesz zárva, ám ekkor sem minden – tette hozzá az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára.

„November 1-jén zárva lesznek az üzletek, ezt jogszabály írja elő. Néhány kivétel lesz: benzinkút, virág- és édességbolt, vendéglátó- és szórakozóhelyek. A kivételek közé tartoznak még a nonstop kis üzletek is, ahol a tulajdonos maga dolgozik” - jelezte Vámos György.

A négynapos ünnep érinti a fizetős parkolást is Budapesten. Néhány ilyenkor szokásos kivételtől eltekintve, mint például a budai Vár, a négy nap egyikén sem kell fizetni a parkolásért.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×