eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Várhatóan nem változik a Népszava szellemisége

Várhatóan nem változik a Népszava szellemisége, a lap munkatársainak döntő többségét átveszi az új tulajdonos, ám szinte biztos, hogy lesznek cserék - mondta az InfoRádiónak Németh Péter, a napilap főszerkesztője. Csütörtökön közölte egy liechtensteini székhelyű társaság, hogy megvásárolta eddigi tulajdonosától a Népszavát, illetve a Geomédia-csoport médiaportfólióját.

A liechtensteini székhelyű XXI Century Invest AG vásárolta meg a Népszavát, illetve a Geomédia-csoport médiaportfólióját, így a Szabad Föld és a Vasárnapi Hírek hetilapot. A vevő közleményében úgy fogalmazott, hogy a beruházásra olyan pénzügyi invesztícióként tekint, amellyel kifejezi elkötelezettségét a médiaportfólió fejlesztésére, egyben a közéleti lapok szellemiségének megőrzésére, éppen ezért semmilyen politikai érdek vagy akarat nem lesz befolyással a szerkesztőségi tartalmakra. A médiaportfólió operatív és szakmai irányítását a jövőben is a Geomédia magyar menedzsmentje gyakorolja – tette hozzá a társaság.

Németh Péter, a Népszava főszerkesztője az InfoRádió kérdésére azt válaszolta, maga sem várta, hogy a tulajdonosváltás nyomán változna a lap szellemisége.

"A kollegák döntő többségét átveszik, nyilván, hogyha megvettek egy ilyen lapot, akkor fejleszteni akarják, az inkább nem az elbocsájtásokat jelenti, hanem új emberek felvételét, hogy lesznek cserék az szinte biztos, de hát az egy természetes folyamat."

Németh Péter, megerősítette, hogy a Népszava és a Geomédia-csoport többi szerkesztősége az MSZP korábbi székházába költözik. Gál J. Zoltán, a Vasárnapi Hírek főszerkesztője az MTI-nek elmondta, hogy a Vasárnapi Hírek és a Népszava egy integrált szerkesztőségben működik a jövőben.

Eközben a hajléktalanok lapja, a Fedél Nélkül 12 oldalas mellékleteként jelent meg a Népszabadság, amelynek kiadását október 8-án függesztette fel a Mediaworks. Murányi András, a lap főszerkesztője korábban a következőket mondta a kezdeményezésről:

"Azt gondoltuk, hogy ez egy méltó fórum arra, hogy kifejezze azt az értékvilágot, amelyet a Népszabadság közvetített, azok a témák, azok az irányok, amelyeket annak idején megjelentettünk a Népszabadságban szocioriportokban és egyebekben azok mennyire mélyen érintettek bennünket és mennyire komolyan foglalkoztattak bennünket.

A kiadványban a Népszabadság korábbi külső, rendszeres szerzői publikáltak, a belső munkatársaknak ugyanis szükségük lett volna a kiadó engedélyére, mivel még érvényes a szerződésük.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

Lengyelország azt reméli, hogy az elmúlt napokban bejelentett nyugati támogatások hatására Németország is jelentős katonai támogatást küld majd Ukrajnába. Eközben az ukrán kormány azt jelentette, hogy az oroszok által támadás érte a Nyugatot kiszolgáló gázinfrastruktúrát, az orosz jelentések szerint pedig négy ukrán frontszakaszon is sikerült áttörniük A legfrissebb vasárnapi orosz-ukrán háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 18:11
×
×
×
×