eur:
393
usd:
366.3
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Indiát említette példaként a kormányfő - a nap hírei

A kormányfő szerint olyan beruházókra van szükség Magyarországon, mint amilyen India. Légpuskával sebesítette meg az apja azt a 11 hónapos csecsemőt, akit életveszélyes állapotban szállítottak kórházba Baranya megyében. A Népszabadság kiadásának felfüggesztése és a korrupció ellen tüntettek Budapesten, a Fidesz szerint Magyarországon sokszínűen működik a sajtó.

A kormányfő szerint olyan beruházókra van szükség Magyarországon, mint amilyen India is. Orbán Viktor vasárnap a parlamentben tárgyalt Mohammad Hamid Anszarival India alelnökével. A miniszterelnök szerint Magyarország lassan eléri a teljes foglalkoztatottságot, ezért a magyar ipar technológiai színvonalát meg kell újítani, és ehhez kellenek a beruházások Indiából is.

Általános vita lesz hétfőn a miniszterelnök által benyújtott alkotmánymódosításról az Országgyűlésben, amely tiltaná idegen népesség Magyarországra telepítését. A parlamenti ülés a megszokottaknál korábban, reggel 9 órakor kezdődik.

Légpuskával sebesítette meg az apja azt a 11 hónapos csecsemőt, akit életveszélyes állapotban szállítottak kórházba vasárnap délután a Baranya megyei Oldról - közölte a rendőrség. A férfi ellen gondatlanságból elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés miatt indult büntetőeljárás.

A fővárosban a legrosszabb a kórházi infrastruktúra - jelentette ki a emberi erőforrások minisztere a Kossuth Rádió műsorában. Balog Zoltán kifejtette: míg a vidéki kórházak több 100 milliárd forintos nagyságrendben újultak meg az utóbbi években, Budapest nem részesülhetett az ezt lehetővé tevő uniós forrásokból.

Évente több ezer ember életét lehetne megmenteni újraélesztéssel - hívta fel a figyelmet az Országos Mentőszolgálat szóvivője az újraélesztés nemzetközi napja alkalmából. Győrfi Pál az M1-en arról hangsúlyozta: orvosi diploma nélkül is életben lehet tartani az embert hirtelen szívmegállás esetén.

A Népszabadság kiadásának felfüggesztése és a korrupció ellen tüntettek több ezren Budapesten az LMP, az Együtt és a PM szervezésében. A demonstráción több ellenzéki politikus és Hargitai Miklós, a Népszabadság munkatársa is felszólalt. A Fidesz szerint a Népszabadság megszűnése piaci, pénzügyi és alkalmassági kérdés, szemben az ellenzéki állításokkal.

Sikeresnek tartja a Földet a gazdáknak programot az állami földekért felelős államtitkár. Bitay Márton Örs elmondta: minden harmadik jelentkező földhöz jutott. Mintegy 270 milliárd forint bevétel folyt be az árverésekből.

Az aleppói akciók miatt Oroszország szankcionálása is felvetődhet az európai uniós külügyminiszterek luxembourgi tanácsülésén hétfőn és kedden. A megbeszélésen, egyebek között a migrációs válság és a szíriai konfliktus megoldásáról egyeztetnek - közölte egy neve mellőzését kérő magas rangú uniós diplomata.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×