eur:
393.84
usd:
367.81
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Eláll az eső, de marad a hideg

Egyre nagyobb területen csökken a felhőzet, ám a Kárpát-medence tágabb környezete fölött továbbra is hideg légtömeg helyezkedik el, ennek köszönhetően napközben mindössze 10 fok körül alakul a csúcshőmérséklet.

Egyre nagyobb területen csökken a felhőzet, ugyanakkor az ország déli harmadán estig erősen felhős marad az ég. A tartós csapadék délutánra mindenütt megszűnik, és legfeljebb elszórtan lehet záporeső. Éjjel nagyrészt derült idő várható, hajnalra pára, foltokban köd, illetve alacsonyszintű felhőzet képződhet, amely délelőtt fokozatosan feloszlik.

Szombaton a gomolyfelhők mellett többórás napsütésre számíthatunk, csapadék már nem valószínű. Az északi, északnyugati szél ma a Nyugat-Dunántúlon, szombaton napközben a középső területeken megélénkül.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és +3 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 12 és 15 fok között várható.

Európa északi területei fölött anticiklon hatására eseménytelen az időjárás, hosszabb-rövidebb időszakokra kisüt a nap. A Brit-szigetek térségétől a skandináv országokig a hőmérséklet a sokéves átlag körül alakul, általában 10, 16 fokig melegszik fel a levegő. Az Ural előterében ugyanakkor több helyen köd, illetve alacsonyszintű felhőzet a jellemző, amely napközben sem oszlik fel.

A legmagasabb hőmérséklet általában 10 fok alatt marad. Ezzel szemben az Ibériai-félszigeten jellegtelen nyomási mező mellett egyelőre nyárias az idő, Dél-Spanyolországban még helyenként 30, 33 fokot mérnek. A kontinens középső és déli részén ciklonok alakítják az időjárást, többfelé fordul elő csapadék.

A Kárpát-medence tágabb környezete fölött továbbra is hideg légtömeg helyezkedik el, ennek köszönhetően napközben mindössze 10 fok körül alakul a csúcshőmérséklet, hajnalban pedig több helyen fagypont alá hűl a levegő. Szombat estig emellett szárazabb levegő érkezik fölénk, több lesz a napsütés, de hidegebb lesz a hajnal.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×