INFORÁDIÓ 
2019. május 25. szombat
Orbán

hírek

inforádió

belföld

xi. kerület

xi. kerület

szuperkórház

etele tér

olimpia

olimpiarendezés

budapest

Lehet új sportcsarnok és szuperkórház is az Etele téren

InfoRádió

Az olimpiai pályázat tervei szerint Budapest számára kedvező döntés esetén valóban épülhet a 11. kerületben egy új sportcsarnok - mondta az újbudai önkormányzat sajtóreferense. Hőnyi Gyula arról is beszélt, hogy a tervek függetlenek az új szuperkórház tervétől, amely szintén az Etele tér környékén épülne fel.

A 11. kerületi önkormányzat sajtóreferense elmondta, hogy a legutóbbi ülésen a képviselőtestület megnézhette az olimpiai alapterveket. Eszerint az Etele téren egy röplabda sportcsarnok épülne.

„Nyilván ez akkor valósulhat meg, ha Budapest elnyeri az olimpiarendezés jogát” - tette hozzá Hőnyi Gyula.

Közölte, hogy van egy kormánydöntés arról, hogy az Etele téren épül a szuperkórház, egész pontosan Kelenföldön és az Etele tér környékén.

Elmondta, hogy a képviselőtestületi ülésen az ellenzék rákérdezett arra, hogy a két elképzelés megférhet-e egymás mellett.

„Schneller Domonkos, aki a kormány álláspontját és a tervet képviselte, viszonylag gyorsan és nagyon határozottan azt mondta, hogy természetesen a két projekt fut. Úgy tudja, hogy az Etele téri kórház építése is versenyben van, illetve ha sikeres lesz az olimpia rendezési jogának a pályázata, akkor futna a röplabdacsarnok építése is. Igyekezett eloszlatni a kételyeket, hogy ez nem feltétlenül ugyanaz a telek” - közölte a 11. kerületi önkormányzat sajtóreferense.

Kapcsolódó hang

Lehet új sportcsarnok és szuperkórház is az Etele téren
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018