eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

A férfiak nyugdíjkedvezményéről is szó volt napirend előtt

A nyugdíjrendszer és az egészségügy helyzete is szóba került a kvótanépszavazás mellett az Országgyűlés napirend előtti felszólalásai között.

Schneider Tamás a Jobbik részéről úgy látta, hogy a dolgozókat terhelő adóbevételeket csak a munkavállalók helyzetének javítására kellene fordítani, sőt felvetette, hogy a nőkhöz hasonlóan a férfiak is mehessenek nyugdíjba 40 év munkaviszony után.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára úgy értelmezte, hogy a Jobbik képviselője egyszerre követelte a nyugdíjak növelését és csökkentését, majd emlékeztette képviselőtársát, hogy korábban a Jobbik nem támogatta, hogy a nők nyugdíjba mehessenek 40 év munkaviszony után.

Földi László a KDNP részéről Kossuth Lajos 1848-as ceglédi toborzó beszédére emlékeztette képviselőtársait, majd egy az akkori és a mai kor közötti merész párhuzammal a vasárnapi kvótanépszavazás fontosságát hangsúlyozta. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára maga is úgy látta, hogy 1848-hoz hasonlóan most is az ország szuverenitása és jövője a tét.

Az MSZP-s Tukacs István, ezzel szemben úgy látta, hogy nem a kvótanépszavazás, hanem az ezer sebből vérző egészségügy helyzete a valódi nemzeti ügy, mint mondta: kevés a gyógyításra szánt pénz, holott ez a forrás rendelkezésre állna.

Rétvári Bence válaszában rámutatott, hogy ha még mindig szocialista kormányzás volna, még mindig fizetni kéne a vizitdíjat és a kórházi napidíjat, majd az elmúlt években kezdett egészségügyi fejlesztéseket és az egészségügyi dolgozók béremelési lépéseit sorolta a kormány intézkedései közül.

Sallai R. Benedek úgy látta, hogy mára egy jól szervezett bűnözői csoport beépült a törvényhozásba és arra szövetkezett, hogy lenyúlja a közvagyont, majd a fideszes politikusokkal összefüggésbe hozott korrupciós ügyeket és a nepotizmust sejtető megbízásokat sorolta föl.

Dömötör Csaba válaszában úgy vélte, hogy számos olyan alaptalan állítás hangzott el, amely nem állja ki az igazság próbáját, ezért hisztériakeltésnek nevezte az ellenzéki képviselő felszólalását és emlékeztette a Házat, hogy a kormány zéró toleranciát hirdetett a korrupcióval szemben.

A fideszes Galambos Dénes a dunaújvárosi vasmű munkahely-megtartó támogatását helyeselte, amely - mint mondta - 1200 dunaújvárosi munkahelyet mentett meg. Cseresnyés Péter államtitkár válaszában aláhúzta, hogy a kormány kiemelt célja a foglalkoztatás bővítése, illetve, ahogy a Dunaferr esetében történt, a munkahelyek megtartása.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×