eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Nyomoznak az FKF-nél? - lapszemle

Tarlós István átadta az FKF-nél a cég közbeszerzési és szerződéskötési gyakorlatának feltárására indított belső vizsgálat papírjait a Nemzeti Nyomozó Irodának - számol be a Népszabadság. A Magyar Nemzet azt írja, a magyar kamaszok közül többen dohányoznak, isznak alkoholt és részegednek le az európai átlagnál.

A Magyar Idők arról ír, néhány visszalépést követően eddig 2388 kérelmet bíráltak el kedvezően az Otthon melege program fűtés-korszerűsítési alprogramjában. A szaktárca tájékoztatása szerinteddig 2005 pályázati elszámolás érkezett be, ebből 1500-ra összesen mintegy 754 millió forintot folyósítottak.

A Népszabadság úgy tudja, Tarlós István leállíttatta az FKF-nél a cég közbeszerzési és szerződéskötési gyakorlatának feltárására indított belső vizsgálatot. A főpolgármester a lap kérdésére azt válaszolta, nem leállíttatta az ellenőrzést, hanem átadta az összegyűjtött dokumentumokat a Nemzeti Nyomozó Irodának, derítse ki a rendőrség, hogy mi történt.

A Magyar Nemzet azt írja, a magyar kamaszok közül többen dohányoznak, isznak alkoholt és részegednek le az európai átlagnál. A 35 ország bevonásával készült felmérés szerint a marihuanafogyasztásban jobbak a 15-16 éves magyar fiatalok az európai átlagnál. A legtöbbet az olasz kamaszok dohányoznak, és a dán fiatalok isznak.

A Magyar Nemzet Janisz Varufakissz világhírűvé vált közgazdásszal, volt görög pénzügyminiszterrel közöl interjút. A cikkben egyebek közt „nemzetközi nacionalistákról”, az EU nem túl biztató jövőjéről van szó, illetve arról, hogyan fogadhatott be a tízmilliós Görögország minden további nélkül egymillió menekültet 1991-ben.

A Magyar Idők úgy tudja, évi tizenötmilliárd forintot hagyna a kormányzat azoknál a befektetőknél, amelyek innovatív vállalkozásokban, úgynevezett startup cégekben vásárolnak részesedést. Az intézkedés az őszi növekedésösztönző csomag részeként, más fontos munkaerőpiaci és adóügyi változtatásokkal együtt jövő januárban léphet életbe.

A Népszabadság arról ír, hogy kerülhet a magyar vendégek asztalára balatoni vagy tiszai hal helyett kazah, azerbajdzsáni, orosz vagy cseh keszeg. A lap emlékeztet rá, a Kossuth rádióban a minap miniszterelnök is felháborodott azon, hogy a Balaton partján nem lehet balatoni halat kapni, Lázár János azonban nemrégiben jó ötletnek nevezte a kereskedelmi halászat megtiltását a természetes vizeken.

A portfolio arról ír, tárgyalásokat folytat az Apple és a luxus sportkocsikat gyártó McLaren Technology Group, melyek ha sikeresek lesznek, akkor az iPhone-ok gyártója újabb piacra léphet be. Szakmai berkekben régóta pletykálnak az Apple autóipari ambícióiról, most azonban állítólag a McLaren teljes felvásárlása, illetve résztulajdon vétele is szerepel a tervek között.

A napi.hu cikke szerint több évnyi visszaesés után az idén növekedésnek indult az sms-forgalom Magyarországon. Az ok, hogy egyre több a havidíjas előfizetés, amelyhez nem ritkán adnak korlátlan vagy nagy számú sms-küldési lehetőséget, ez hajtja a növekedést, az első negyedévi közel két, a második negyedévi több mint 4 százalékos forgalombővülést.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×