eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

A Margitszigetre tart? Készüljön gyalogtúrára!

Egy akadálypályával felér a bejutás a Margitszigetre, ahol júliusban kezdődött a sziget csatornarendszerének felújítása és kibővítése. A munkálatokkal a későbbiekben együtt járó medencebezárások miatt pedig komoly gondba kerülhetnek a vizes sportok.

Újra változott a Margitsziget közlekedése az ott zajló csatornázási munkálatok miatt. Autóval eddig is csak érvényes engedéllyel lehetett behajtani, de a buszok közlekedése is jelentősen változott az elmúlt napokban.

A szigetre bejáró 26-os busz csak az Árpád híd metróállomás és a margitszigeti Zenélőkút között, rövidített útvonalon közlekedik, várhatóan 2017 tavaszáig – közölte a Budapesti Közlekedési Központ. A BKK kiemelte, hogy a szigetet a Margit híd felől a 4-es vagy a 6-os villamosról leszállva gyalog lehet megközelíteni.

A Margitszigetre való bejutás kihívás több sportszövetség számára is, mivel a szigeten van a Magyar Úszó Szövetség és a Magyar Vízilabda Szövetség székhelye is. Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke az InfoRádiónak azt mondta: bár a Margitsziget megközelítése jelenleg nem nagy probléma, de az uszodák várható felújítása komoly kihívás lesz az egyesületek számára.

„A közműhálózat és az út felújítása a közlekedést zavarja, de ahogy látom, akinek a margitszigeti Hajós Alfréd Sportuszodában, vagy a szövetségnél dolga van, az így-úgy-amúgy valahogy bejut. Amikor viszont abba a fázisba kerülnek a felújítások, hogy bezárják a medencéket, az döntően meghatározza majd az egyesületek és a válogatottak munkáját. Ha a vízfelület-szintet nem tudjuk pótolni akár más budapesti uszodákban, akkor akár az utánpótlás, akár a felnőtt egyesületek, akár a válogatottak pestiesen szólva nagyot fognak szívni” – fogalmazott Kemény Dénes.

Júniusban a főpolgármester kiemelte, hogy a 2017-es vizes vb előtt megvalósul a Margitsziget csatornázása. Tarlós István hozzátette: a munkálatok jövő júniusban fejeződnek be.

„A Margitsziget és létesítményeinek nagy mennyiségű szennyvize a mai napig tisztítatlanul ömlik a Dunába, ami egyszerűen tarthatatlan. A csatornaépítés célja a Duna védelme és a Margitsziget tiszta és egészséges környezetének végleges megteremtése. Ez a csatornarendszer képes lesz összegyűjteni a sziget valamennyi szennyvízét, bevezetni Budapest egységes csatornahálózatába, a sziget szenny- és csapadékcsatorna rendszerének kiépítése, a margitszigeti gerincút teljes felújítása, a Dráva utcai csatornaszakasz korszerűsítése és ehhez kapcsolódva a Dráva utca útfelújítása egészen a Váci útig. A csatornaépítés kivitelezése jövő év júniusában zárul le” - mondta Tarlós István.

A világbajnokság előtt az alsó rakparton gyalogos sétány és kerékpárút épül az Árpád hídig. A munkálatok között szerepel még a Duna alatti csőalagút megépítése, szennyvíz- és csapadékvíz-vezeték fektetése, valamint a hozzájuk kapcsolódó műtárgyak megépítése a szigeten. A Városháza korábban közölte, hogy ötmilliárd forintba kerül a Margitsziget csatornázására.

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. jelezte, hogy a Margitsziget déli oldaláról, a szökőkút mellől minden nap, délelőtt tíz órától este hatig félóránként ingyenes járatot indít a Palatinus strand könnyebb megközelítése érdekében. A Margitsziget megközelítése korábban is problémás volt, mivel idén májusban fejezték be az Árpád hídi lehajtó rekonstrukcióját.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×