INFORÁDIÓ 
2021. január 18. hétfő
Piroska

a nap legfontosabb hírei

varga mihály

tarlós istván

A kedvező munkaerő piaci tendencia folytatódására számít Varga Mihály - a nap hírei

InfoRádió

A főpolgármester szerint már 1994 óta folyamatosan téma Budapest közigazgatási szerkezetének átalakítása, mert - mint mondta - a mostani nem igazán vált be. Új gyárat épít az évtized végéig a Mercedes-Benz kecskeméti telephelyén.

A kedvező munkaerő piaci tendencia folytatódására számít a nemzetgazdasági miniszter. Varga Mihály a KSH második negyedévi adatainak ismertetése után azt mondta: a rendszerváltozás óta nem dolgoztak még ennyien Magyarországon, így a magyar foglalkoztatáspolitika új korszak küszöbén áll. A munkanélküliségi ráta 5,1 százalékra csökkent a második negyedévben.

Még a héten megkezdődnek az 500 férőhelyes mélygarázs építését előkészítő munkák a budai Millenáris Park területén - mondta a nemzetgazdasági miniszter. Varga Mihály, a 2. és 3. kerület országgyűlési képviselője az Inforádiónak elmondta: várhatóan 2017 őszén már látogatható lesz a kibővített Millenáris Park. A közösségi tér több mint 300 lombos fával, padokkal, játszótérrel és jelentős vízfelülettel várja majd a kikapcsolódni vágyókat.

A főpolgármester szerint már 1994 óta folyamatosan téma Budapest közigazgatási szerkezetének átalakítása, mert - mint mondta - a mostani nem igazán vált be. Tarlós István úgy véli: jelenleg nincs vita konkrét elképzelés kidolgozásáról. A fővárosi MSZP szerint nincs itt az ideje Budapest közigazgatási átalakításának, mert először a főváros és a kormány viszonyát kellene rendezni.

Új gyárat épít az évtized végéig a Mercedes-Benz kecskeméti telephelyén. Az 1 milliárd eurós beruházással 2.500 új munkahely jön létre. A magyar kormány csaknem 13 milliárd forinttal támogatta a projektet.

A Nemzetgazdasági Minisztérium terve szerint január 1-jével az étel- és italautomatákat is bekötnék a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz. A Magyar Ital- és Áruautomata-szövetség azonban nem érti, miért nincsenek benne az elképzelésekben a szervezet javaslatai.

Összesen 25 drogériában helyez el szeptemberig csekkbefizető automatát a Magyar Posta. 6 budapesti és egy üllői üzletben már lehet így csekket befizetni. Bankkártyával és készpénzzel is befizethetők a csekkek. Egy fizetési művelettel legfeljebb 290 ezer forint értékben, maximum 5 csekk adható fel.

Augusztus 15-re módosította a tagdíjbefizetés határidejét a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. Módosult továbbá a pótbevallás határideje is: azok a kamarai tagok, akik július 15-ig nem tettek eleget kötelezettségüknek; augusztus 5-ig pótolhatják bevallásukat, 10 százalék késedelmi pótlék megfizetése mellett.

Megindult a diákok rohama az olcsóbb lakásokért - közölte az Otthontérkép. Az ingatlankeresési portál adatai alapján a szobabérlet lehet a leghatékonyabb választás a diákok számára, a legjobban pedig azok járhatnak, akik egy többszobás otthont bérelnek ki a főváros egy kevésbé frekventált kerületében.

Ferenc pára szerint a hátrányos helyzetű embereket állítja a valódi emberi és keresztény kultúra a társadalmi és politikai figyelem középpontjába. A katolikus egyházfő erről egy krakkói gyermekklinikán tett látogatásakor beszélt. A pápa pénteken az auschwitzi haláltáborban is imádkozott, a délelőtti látogatás beszédek nélkül, csendes elmélkedésként zajlott.

Mintegy 11 millió eurós sürgősségi forrást ad a migránsválság kiadásaira Görögországnak és Olaszországnak az Európai Bizottság. A pénz az Égei-tenger partvonalán felállított befogadó központok regisztrációs kapacitásának és az orvosi ellátásnak a bővítését segíti, továbbá a Földközi-tengeren szolgálatot teljesítő parti őrség felderítési és mentési tevékenységének finanszírozásához járul hozzá.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018