eur:
393.78
usd:
365.21
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Hiller: két évre lezárultak a személyi kérdések

Hiller: két évre lezárultak a személyi kérdések

2018-ig már nem foglalkozik személyi kérdésekkel a szocialista párt - mondta az MSZP új választmányi elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában.

Az MSZP-, illetve parlamenti frakciójának tisztújításával a következő két évre lezárultak a személyi kérdések a szocialista pártban – mondta Hiller István, az MSZP új választmányi elnöke.

"Az a demokratikus választás, amely most személyekről, tisztségekről szólt, befejeződött és felállt az a vezérkar, amelyik a 2018-as választásokra a Magyar Szocialista Pártot vezeti és irányítja."

Arra a kérdésre, hogy mindenki megnyugodott-e, Hiller István a következőket mondta:

"Meghatározó többségében a kongresszuson és a frakcióban is olyan személyi döntések születtek, amelyeket a nagyon nagy többség helyesel és nemcsak elfogad, hanem támogat is.

Arról, hogy Botka László szegedi polgármester – volt választmányi elnök – elvállalta-e a kormányzati felkészülés koordinátori szerepét, amiről a választás után a párt elnöke beszélt, Hiller István azt mondta: még nem.

"A válasz az én felfogásom szerint ebben a két szóban áll. Nem »még«, és nem is »nem«, hanem még nem. De mindenkivel szembe fogok menni, aki Botka László véleményét előbb ki akarja mondani, mint Botka László, mert tiszteletben kell tartani a másikat."

Arra a kérdésre, hogy reagál-e bármit Molnár Gyula, a szocialista párt elnöke arra, hogy MSZP VII. kerületi szervezete ismét Hunvald Györgyöt választotta meg elnöknek, Hiller István azt mondta: biztos benne, hogy igen.

A Kúria május 2-án formai okokból hatályon kívül helyezte a Szegedi Ítélőtábla korábbi jogerős ítéletét, amely megállapította a volt polgármester, Hunvald György büntetőjogi felelősségét és szabadságvesztést szabott ki rá, ám a Fővárosi Főügyészség nemrég perújítást indítványozott.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×