eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Végre a kutyák is fürödhetnek a Balatonban

Végre a kutyák is fürödhetnek a Balatonban

Kedvező a kutyastrand fogadtatása - véli Fonyód polgármestere. Hidvégi József szerint egy nagyon régi problémát oldottak meg azzal, hogy több ezer négyzetméternyi területet jelöltek ki kutyafürdetésre.

„Egyre nagyobb igény merült fel arra, hogy a kutyákat is le kellene engednünk a vízre. A fonyódi lakosok és a nyaralótulajdonosok eddig is a most kijelölt a területre vitték le a kutyájukat. A strandokról és fürdőhelyekről a kutyák ki vannak tiltva, de nekik is teret kell adni a fürdőzésre. Ezért döntött úgy még tavaly novemberben a képviselő-testület, hogy megpróbálunk kialakítani egy kutyás strandot” - mondta Hidvégi József, Fonyód polgármestere.

Hozzátette: felmerültek még további igények is a kutyastrandra, ilyen például, hogy az emberek szeretnének büfét és kutyaételeket elárusító üzleteket a helyszínre.

„De felmerült az is, hogy húzzunk fel kerítést, mert így biztonságosabb a kutyáknak és a kutyás strand melletti területen tartózkodók számára is” - jegyezte meg.

A polgármester azt is elmondta, hogy vannak olyan gazdák, akik nem szedik össze a kedvenceik után a kutyaürüléket.

„Az etikettre vonatkozó táblákat próbáljuk jól észrevehető pontokra kihelyezni, hogy mindenki tisztában legyen a kutyastrandot érintő viselkedéskultúrával. Tettünk be újabb lejárókat is, mert a korábbi egyetlen lejáró kevésnek bizonyult. Próbálunk azonnal reagálni minden felmerülő igényre” - hangsúlyozta Fonyód polgármestere.

Mint mondta, a képviselő-testület először 1200 négyzetmétert jelölt ki a kutyastrandra, de nagyon gyorsan kiderült, hogy ez kicsi.

„A múltkori testületi ülésen több mint 3000 négyzetméterre növeltük a kutyastrand területét, de most hétvégén még ez is kicsinek bizonyult, tehát lehetséges, hogy ismét növelnünk kell a terület nagyságát, mert akkora igény van rá” - Hidvégi József, Fonyód polgármestere az InfoRádiónak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×