eur:
394.03
usd:
365.68
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Hivatalosan is négyen versenyeznek az MSZP elnöki posztjáért

Hivatalossá vált, hogy az MSZP két hét múlva esedékes tisztújító kongresszusán három kihívója is lesz Tóbiás József pártelnöknek.

Steiner Pál, az MSZP kongresszusi jelölőbizottságának elnöke szombaton a testület ülése után az MTI-nek azt mondta, az 1500 párttag támogató aláírásával és az elnöki pályázat leadásával jelöltté vált Harangozó Tamás parlamenti frakcióvezető-helyettes, Molnár Gyula korábbi fővárosi pártelnök, Szanyi Tibor európai parlamenti képviselő és Tóbiás József.

Az aspiránsokat meghallgatta a bizottság, de jelöltségükről nem kellett szavaznia - jelezte.

Steiner Pál közölte, támogatták a posztot jelenleg is betöltő Gőgös Zoltán elnökhelyettesi jelölését. Jövő héten hallgatják meg a posztra szintén aspiráló Tóth Bertalan parlamenti frakcióvezető-helyettest - tette hozzá.

Elmondta, hogy a bizottság nem hallgatta meg személyesen Gőgös Zoltánt, hanem a benyújtott pályázata alapján támogatták a jelöltségét.

A szocialista politikust a hét elején szívpanaszok miatt kórházba vitték és megműtötték.

Steiner Pál beszámolt arról is, hogy a választmányi elnöki posztért Botka László jelenlegi választmány elnök és Hiller István volt pártelnök "párharca" várható.

Elmondta, hogy heten pályáztak alelnöknek, a bizottság a posztot most is betöltő két politikus, Lukács Zoltán és Ujhelyi István, valamint Gúr Nándor országgyűlési képviselő és Nemény András, a párt Vas megyei elnöke jelölését támogatta. Márton Roland jelenlegi alelnök jelöltségéhez nem járult hozzá a testület - közölte.

A jelölőbizottság elnöke elmondta, hogy a 15 fős országos elnökségnek hivatalból tagja a frakcióvezető, a helyek egyötödét nőkkel, valamint 35 éven aluliakkal kell betölteni. Hozzátette: több mint hatvan pályázat érkezett az elnökségi posztokra.

Kitért arra, hogy a bizottságban a megyék és a főváros kongresszusi küldöttcsoportjainak képviselői szavazati joggal, a platformok képviselői tanácskozási joggal vesznek részt. Az tudott jelöltté válni, aki megkapta a kongresszusi küldöttek egyharmadának, illetve öt küldöttcsoportnak a támogatását - részletezte.

Az MSZP június 25-én tartja tisztújító kongresszusát.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×