eur:
395.33
usd:
366.33
bux:
65412.76
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Indulhat a Budapest-Esztergom vasútvonal villamosítása

A lezárult közbeszerzési eljárást követően megkezdődhet a Budapest-Esztergom vasútvonal villamosítása, a beruházás költsége meghaladja a 33 milliárd forintot - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. pénteken az MTI-vel.

A társaság tájékoztatása szerint a kivitelezést a legalacsonyabb összegű ajánlatot tevő Strabag Vasútépítő Kft. vezette konzorcium végezheti el, a konzorciumban az MVM OVIT Országos Villamostávvezeték Zrt. és a TRSZ Kft. vesz még részt.

A fejlesztés keretében a korábban felállított oszlopok felhasználásával 2017 végéig kiépítik a villamos felsővezetéket Rákosrendező és Esztergom között. Esztergom külterületén új vontatási alállomást létesítenek, Budapest Istvánteleknél pedig kibővítik a meglévőt.

Átépítik az esztergomi vasútállomást, illetve áthelyezik az autóbusz-pályaudvart a vasútállomás mellé. További állomásokat újítanak fel Dorogon és Klotildligeten.

Angyalföld és Újpest között egy második vágányt létesítenek, illetve megépítik a Béke útra vezető új gyalogos aluljárót 2017 tavaszáig.

A fejlesztéssel a nagy utasforgalmat lebonyolító vasútvonalon korszerű, környezetbarát és gyors vonatok közlekedhetnek. A kivitelezési munkálatokat úgy időzítik, hogy forgalmat az esti órákban, illetve a hétvégén korlátozzák.

A fejlesztés a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában magyar és uniós forrás felhasználásával valósul meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×