eur:
394.31
usd:
370.39
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Az ápolók keveslik az egészségügyi béremelést

Megoszlik az egészségügyi szakmai szerveztek véleménye a csütörtökön bejelentett béremelésről. Van aki elégedett, mások viszont keveslik a tervezett juttatást.

A Magyar Kórházszövetség elégedett a csütörtökön bejelentett egészségügyi béremeléssel, de szeretnék elérni, hogy a kórházakban dolgozó műszaki, gazdasági személyzet bérét is rendezze a kormány. Ez további 25 ezer embert érintene – mondta Antal Gabriella a szervezet elnökségi tagja.

"Örülünk az egészségügyiek sikerének, és reméljük, hogy folytatása következik a tárgyalásoknak és a gazdasági terület dolgozóit is lehet méltó helyzetbe hozni."

Kevesli a szakdolgozóknak kilátásba helyezett béremelést a Rezindensek és Szakorvosok Szakszervezetének elnöke. Dénes Tamás szerint ez mindössze nettő pár ezer forintot jelent idén az ápolóknak.

"Többször elmondtuk, hogy a szakdolgozóknak minimum 50 százalékos béremelésnek kell bekövetkeznie 2016-ban, mert olyan alacsony az alapbérük, hogy egy 25 százalékos emelés nettóban pár ezer forintot jelent."

A Magyar Ápolási Egyesület kevesli a szakápolói béremelés mértékét.

"Átlagosan 25 százalék, és ami számot mellette látunk, az 10-30 ezer forint közötti béremelés, az önmagában is nagyon kevés, de tudva, hogy a szintén egészségügyben dolgozó orvosok százezer forintos nagyságrendű emelést kapnak, azt inkább megalázónak, semmint nagy eredménynek tartanám" - mondta Bugarszki Miklós, a szervezet elnöke.

A Magyar Gyógyszerészi Kamara üdvözölte a szakgyógyszerészek béremelését, a szervezet elnöke szerint ez a minőségi munkát segítheti majd.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egyetemi bérkövetelések: előrelépés még nincs, államtitkári ígéret már van

Egyetemi bérkövetelések: előrelépés még nincs, államtitkári ígéret már van

Hankó Balázs megígérte, megvizsgálják, hogy az általa ismert fizetési adatok miért nem egyeznek az egyetemi dolgozók bérpapírjain szereplő számokkal. Gregor Anikó, a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete ELTE Társadalomtudományi Karának szakszervezeti titkára az InfoRádióban elmondta: hasznos volt az újabb egyeztetés, két hét múlva pedig újra tárgyalni fognak.
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×