eur:
396.19
usd:
354.59
bux:
74905.79
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Elfogadta a Fővárosi Közgyűlés a műemléki keretről szóló javaslatot

Elfogadta a főváros városképét meghatározó építészeti értékek rekonstrukcióját, felújítását célzó műemléki keretről szóló javaslatot szerdai ülésén a Fővárosi Közgyűlés.

Az ülésen 27 igen, 1 tartózkodással fogadták el a javaslatot, amely szerint a költségvetésben további 200 millió forint fedezetet biztosítanak a főváros területén lévő, építészeti örökségvédelem alatt álló épületek felújításának támogatására.

A Fővárosi Közgyűlés a 2016. évi költségvetésében 340 millió forintot biztosított műemléki célú támogatás címen.

A Műemléki Keret pályázat célja a Budapest városképét meghatározó épített értékek megmentése, azok felújítása, restaurálásának segítése, az eredeti részek felújítása, visszaállítása. Az idei pályázaton hangsúlyozottan támogatják a főútvonalak mentén lévő épületek földszinti sávjának rendbetételét. Ennek megfelelően az üzletportálok épületenként történő egységesítése, az eredeti állapot szerinti átalakítása, a reklámhordozók adott területre vonatkozó szabályoknak és az örökségvédelmi szempontoknak megfelelő kialakítása, valamint az eredeti homlokzat-architektúra helyreállítása is támogatható.

A pályázat utófinanszírozott, ezért a Közgyűlés döntése alapján a nyertes pályázók a támogatást a szerződésben vállalt feladataik teljesítését követően egy összegben kapják meg.

Címlapról ajánljuk
Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Azután, hogy Petr Fiala miniszterelnök kedden bejelentette, meneszteni kívánja a kabinetből Ivan Bartos kalózpárti kormányfőhelyettest és regionális fejlesztési minisztert, mert nem elégedett a munkájával, a Kalózpártnál "robbant a bomba". Bartos szerint Fiala megszegte a koalíciós szerződést.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán bejelentette, megváltoztatja Oroszország nukleáris doktrínáját, kifejezetten azzal a céllal, hogy szükség esetén atomcsapást tudjon mérni Ukrajnára. Eszerint nukleáris csapással lenne sújtható egy olyan agresszor állam is, amely nem rendelkezik nukleáris fegyverrel, de egy másik, atomfegyverekkel rendelkező ország támogatását élvezi. Utóbbi az Egyesült Államokra és Ukrajnára vonatkozhat. Orosz jelentések szerint újabb két települést foglaltak el Donyeck megyében, és már az egykor 14 ezres város, Vuhledár belterületén folynak a harcok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 27. 05:24
×
×
×
×