eur:
394.26
usd:
370.42
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Nagyon elfoglalt a katasztrófavédelem Zalában

Hétfőn is tucatnyi bejelentés érkezett a zalai katasztrófavédelmi egységekhez a Zala megye északi részén előző nap átvonult hatalmas esőzés következményei miatt - közölte honlapján a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A megyében vasárnap délután egy óra alatt egy hónapnyi csapadékmennyiség hullott, a víz főként a Zalaegerszeg-Hévíz-Keszthely vonalon alagsori vagy pincehelyiségeket öntött el, az utcán hömpölygő sáros víztömegben pedig több helyen is autók akadtak el. A zalai katasztrófavédelemhez rövid idő alatt több mint száz segélyhívás érkezett vasárnap, a hivatásos tűzoltók mellett - akiket más városokból is a megye északi részére kellett átirányítani - önkéntes egységeket is bevontak a károk felszámolására.

A szivattyúzások és az elöntött helyiségek megtisztítása hétfő hajnalig tartott a megyében, de reggeltől délig újabb tucatnyi bejelentés érkezett a tűzoltókhoz. Zalaegerszegen, Keszthelyen, Cserszegtomajon is lakóházak pincéjét öntötte el a víz, de a zalai megyeszékhelyen egy társasház liftaknájából is szivattyúzni kellett, egy gyár területén pedig mintegy száz köbméternyi sáros csapadék eltávolítása adott feladatot.

Az elöntések miatt a Zala Megyei Kormányhivatal szakemberei hétfőn is folytatták a fertőtlenítéseket az érintett helyszíneken, a munkában Veszprém és Somogy megyei kollégáik is közreműködtek. Ezek a munkálatok - az igénybejelentésektől függően - várhatóan néhány napig elhúzódnak - közölte a zalai katasztrófavédelem.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×