eur:
393.73
usd:
368.36
bux:
66059.17
2024. április 24. szerda György

Nem lesz Huxit - hetilapszemle

Szokatlanul keményen fogalmaz Kocsis Zoltán Kossuth díjas zongoraművész a Heti Válasznak nyilatkozva, míg a külgazdasági és külügyminiszter Magyarország eurózónás tagságáról is beszél a Figyelőnek.

A Heti Válasznak adott interjút a Nemzeti Filharmonikusok fő-zeneigazgatója, aki úgy fogalmaz: „A sokat emlegetett – és a választási kampányokban fennen hangoztatott – elszámoltatást egyetlen kormány sem vállalta. Érdekes, ebben a témában mennyire egy hajóban evez a mindenkori kormány és ellenzék. A tisztességtelenség, nemtelenség, vagy inkább azt mondanám: a pofátlanság valóban kitapintható. Milliárdos nagyságrendben úsznak el közpénzek, lassan már minden napra jut egy leleplezés”. Kocsis Zoltán Kossuth-díjas zongoraművész nem tudja mire vélni az osztrákok korábbi magatartását a menekült kérdésben a magyarokkal szemben, miután valamivel később ebben az ügyben ugyanazt csinálták, mint mi. Csak hát fűtött szobából, jóllakottan, védett pozícióból, felelősség nélkül könnyű beszélni” – állítja a világhírű művész a határra épített kerítésről, hozzátéve: a migráció mögött álló ördögi szándékokat az átlagpolgár csak később veszi észre, amikor a folyamat már visszafordíthatatlan.

Akármilyen eredményt is hoz a Brexit, vagyis a britek népszavazása az unióból való kilépésről, a magyar kormány elkötelezett az EU-tagság mellett. Vagyis nem lesz Huxit. Erről már a külgazdasági és külügyminiszter beszélt a Figyelőnek adott interjúban. Szijjártó Péter az eurózóna tagságról szóló kérdésre azt válaszolta: „Az alaptörvényünk világosan fogalmaz, a forint a magyar fizetőeszköz. A belépés lehetséges időpontjáról pedig ezt: „Ez fontosabb kérdés annál, hogy tippelgessünk." A tárcavezető az Eximbankról is elmondta a véleményét. Szerinte az intézmény bankszerűen működik, a bankokban megszokott döntéshozatali rend szerint. Így biztosított, hogy ne a politika döntse el, mire érdemes hitelt adni. A TV2 és Andy Vajna ügyében sem lát gondot, mint ahogy abban sem, hogy időnként leül beszélgetni Kóka Jánossal, akinek céges exportügyekben próbál segíteni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×