eur:
389.16
usd:
361.6
bux:
68581.79
2024. május 7. kedd Gizella

Lemond Vona Gábor a Jobbik parlamenti frakciójának vezetéséről

A pártelnök a vasárnapi budapesti tisztújító kongresszuson bejelentette azt is, hogy Volner Jánost jelöli frakcióvezetőnek, aki várhatóan az őszi ülésszak kezdetétől töltheti be a tisztséget.

Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője a kongresszus szünetében újságíróknak azt is elmondta: a pártelnök bejelentése a kongresszusi küldöttek döntő hányadát meglepte, a frakció tagjait azonban kevésbé, mert korábbi üléseken már felmerült a kérdés. Vona Gábor az elnöki munka még hatékonyabb végzésével indokolta a lépést - tette hozzá.

Ismertette azt is, hogy a pártelnök egyéb változásokat is bejelentett, például sok szakmai testület létrehozását szeretné, illetve sokkal több felelősséget és feladatot szeretne "alsóbb szintekre" delegálni. A párt életében a professzionalizálódás következik - mondta az elnök, hozzátéve: szeptembertől új struktúrával vágnak neki a következő két évnek.

Vona Gábornak a zárt kongresszuson elhangzott, bő félórás beszédét az internetes N1 TV tette közzé. E szerint a pártelnök egyebek mellett a változás igényét hangsúlyozta és a kormányképes néppárttá válást jelölte meg célként. A mintegy 700 delegálttól bizalmat kért, azoknak pedig, akik még egy idő után is kételkedni fognak, azt üzente: sajnálja, mindenkin ő sem tud segíteni. "Amennyiben a kongresszus elnökké választ, nekem nem az a dolgom és nem az a felelősségem, hogy itt mindenki jól érezze magát, a Jobbik nem egy rekreációs központ" - hangoztatta a pártelnök, aki úgy fogalmazott: "ide azért jövünk, hogy adjunk".

Vona Gábor négy hangsúlyos területet jelölt meg: az eszmeiség tisztázását, a választási és kormányprogram elkészítését, a párt strukturális reformját és a politikai kommunikáció megerősítését. Fontosnak ítélte a külső szakemberek bevonását, és jelezte: személyesen kívánja vezetni a párt kormányzati előkészítő bizottságát.

Mint mondta, pártja jövőjét a hit, a fegyelmezettség és a profizmus jelszavak alapján képzeli el és ismét kiemelte, hogy reményt kell adni az embereknek.

Címlapról ajánljuk
Hortay Olivér az üzemanyagár-csökkenésről: a miniszter „puha eszközökhöz” nyúlt, ami bevált

Hortay Olivér az üzemanyagár-csökkenésről: a miniszter „puha eszközökhöz” nyúlt, ami bevált

Az adótartalom nem magyarázza a regionális eltéréseket a benzin és a gázolaj árát illetően, inkább az árrésekben jelentkező különbség okozott némi kontrasztot – mondta az InfoRádióban a Századvég Konjunktúrakutató Zrt. Energia- és Klímapolitikai üzletág vezetője. Hortay Olivér hozzátette: magyar szempontból kedvező fejlemény, hogy a szomszédos országok átlagáraihoz képest már kevesebb, mint egyszázalékos a differencia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Csapást szenvedett az orosz logisztika, ma iktatják be Putyint - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Csapást szenvedett az orosz logisztika, ma iktatják be Putyint - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

24 óra alatt két települést is elfoglalt az orosz hadsereg Ukrajnában, egyet a harkivi Kupjanszk mellett, egyet a donyecki Avgyijivkától nyugatra. Oroszország kormánya tegnap bejelentette, hogy gyakorlatot tartanak az orosz harcászati csapásmérő erők. Az Egyesült Államok felpörgette az ATACMS típusú nagy hatótávolságú rakéták gyártását, melyből várhatóan Ukrajna is nagy mennyiséggel kap majd. Ma iktatják be Vlagyimir Putyin orosz elnököt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×