INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Igény szerint alakítja a Klik az iskolák támogatását

InfoRádió / MTI
A tankerületi központok szolgáltató típusú szervezetként működnek majd, önálló költségvetési szervként az iskolák igényeinek megfelelően tudják biztosítani az anyagi és szakmai támogatást - írta a Klik (Klebelsberg Intézményfenntartó Központ) elnökére hivatkozva a Magyar Hírlap szombati számában.

Pölöskei Gáborné a lapnak azt hangsúlyozta: az intézmények költségvetését az iskolaigazgatókkal együtt készítik el a tankerületi központok.

Arról is beszélt, hogy ahol lehetséges, ott átveszik az önkormányzattól a működéssel kapcsolatos feladatokat ellátó dolgozókat is a feladattal együtt, így januártól ismét az iskolaigazgató lesz a főnöke mindenkinek, aki az intézményben dolgozik. Hozzátette: szakmai kérdésekbe a fenntartó ezután sem szólhat bele, az intézményvezetők viszont a korábbinál nagyobb jogkört kapnak mind a munkaügyi, mind a gazdálkodási kérdésekben.

Pölöskeiné közölte, a fenntartó adósságállománya előreláthatóan tovább csökken, az április végi 4,6 milliárd forintról várhatóan 3,6 milliárd körüli összegre.

A címlapról ajánljuk