INFORÁDIÓ
2022. augusztus 11. csütörtök
Tiborc, Zsuzsanna

hírek

inforádió

belföld

liget budapest projekt

baán lászló

városliget

A Városliget 15 milliárd forintból újul meg

Infostart

A tájépítészeti pályázat győztese tervei alapján nőhet a zöld felület aránya a Városligetben - mondta Liget Budapest projekt miniszteri biztosa.

Baán László kiemelte, hogy a több új épület mellett visszaállítják a Városliget több régi elemét is.

„A zöld terület bővítéséről is szó van, hiszen jelenleg a Városligetnek csak 60 százaléka zöld, több mint egyharmada lebetonozott terület. Ennek rovására lehet majd növelni a zöldfelületeket. Lesz például egy új nagy rózsakert, egy nagy, két kilométeres kivilágított futókör, és egy új, nagy játszótér a meglévők felújítása mellett” - mondta Baán László, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa.

Hozzátette: a magyar kormány 15 milliárd forintot fog biztosítani a Városliget megújítására.

„Visszaáll az úgynevezett Páva-sziget. Az egyik elsődleges cél pedig a Városligeten átzúduló gépkocsiforgalom kizárása. A Kós Károly sétányt lezárjuk, ami azt jelenti, hogy a Városliget mentesülni fog a napi több tízezer áthaladó autó forgalmától és környezetszennyezésétől” - fogalmazott a miniszteri biztos.

Baán László elmondta, hogy megszűnik a felszíni parkolás, földszint alatti parkolók és mélygarázsok jönnek létre, az ide gépkocsival látogatókat már a liget szélén parkolók fogadják.

„A Szépművészeti Múzeum felújítása már elkezdődött, az Olof Palme házat és a Közlekedési Múzeumot is felújítjuk, és a szecessziós Városligeti Színházat is újjáépítjük. Lesznek új, huszonegyedik századi világszínvonalú épületek, például a Magyar Nemzeti Galéria épülete, a Magyar Zene Háza, a Néprajzi Múzeum pedig az Ötvenhatosok terén áll majd” - részletezte Baán László.

A miniszteri biztos elmondta, hogy már eldőlt, hogy az új Magyar Nemzeti Galéria a jelenlegi Petőfi Csarnok, a Magyar Zene Háza pedig a romos és lebontásra érett Hungexpo-házak helyén épül meg. Az Ötvenhatosok terén, a városligeti fasor folytatásában lesz a Néprajzi Múzeum. Új lesz, bár a régi épület megújításával az Ajtósi Dürer sor és a Dózsa György út sarkán visszaépített Városligeti Színház.

„Illetve ne feledjük el a Biodómot sem, a volt Vidámpark helyén Európa legnagyobb alapterületű fedett trópusi csarnoka épül meg. Tehát négy új nagy jelentős intézmény kerül majd a Városligetbe, meglévő régebbi épületek vagy lebetonozott felületek helyére” - mondta Baán László, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa az InfoRádiónak.

Kapcsolódó hang

Ilyen lesz az új Városliget
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018