eur:
393.87
usd:
368.3
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Az Okostányér megmutatja, miből mennyi egészséges

Elkészítette legújabb táplálkozási ajánlását a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége. A szakemberek ezt most a felnőtt lakosságnak szánták.

„Az Okostányér egy olyan, valóban tányér formájú étrendi útmutató, amely megmutatja, hogy a különböző élelmiszercsoportok: zöldségek, gyümölcsök, gabonafélék, fehérjeforrások: hús, hal, tojás, tejtermékek, folyadékok, hozzáadott zsír, cukor és só milyen arányban jelenjen meg az étrendünkben” - emelte ki a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének munkatársa.

Az Okostányér megmutatja, miből mennyi egészséges

Szűcs Zsuzsanna hangsúlyozta: „az étrendünk, az életmódunk nagy mértékben befolyásolja az egészségi állapotunkat. Könnyen jó irányba tudjuk azt terelni. Az Okostányér megmutatja, hogy milyen minőségű élelmiszereket érdemes nagyobb arányban fogyasztani, például jó, ha a zöldségfélék, gyümölcsök, teljes értékű gabonák, sovány tejtermékek, húsok a napi étrendünk részét képezi. Minél változatosabb egy étrend, annál inkább biztosíthatjuk azt, hogy a sok szükséges anyag bekerül a szervezetünkbe.”

Az Okostányér megmutatja, miből mennyi egészséges

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének munkatársa kifejtette: „mi hiszünk abban, hogy az egészséges táplálkozásban minden élelmiszer helyet kaphat, de az arányokban van a kutya elásva. Vannak olyan ételek, amelyeket érdemes nagyobb mennyiségben rendszeresen fogyasztani, és olyanok is, amelyek részét képezhetik ugyan az étrendünknek, de óvatosabban és ritkábban fogyasztva érdemes ezekkel bánni, ilyenek a jelentős zsírtartalmú ételek: a habos sütemények, a tejszínes ételek és az alkoholos italok is. Nem újdonság, hogy arra is érdemes odafigyelni, hogy az étrendünk mennyi sót és cukrot tartalmaz.”

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×