eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Orbán Viktor: Vissza fogunk kapaszkodni a nemzetközi futballban

Vissza fogunk kapaszkodni a nemzetközi futballban, nemcsak a válogatott, hanem a klubok is sikeresek lesznek - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Felcsúton, a Puskás Suzuki Kupa döntője után.

A tornát tizenegyesekkel a címvédő Budapest Honvéd nyerte a Puskás Akadémia ellen. A díjakat Orbán Viktor, a Puskás Akadémia alapítója adta át.

A döntő után a miniszterelnök az M1 aktuális csatornának elmondta: természetesen örült volna a hazai győzelemnek, de számukra a gyerekek a legfontosabbak, akik semmivel sem maradtak el a Honvédtól.

Orbán Viktor hozzátette: az, hogy két magyar csapat játszotta a döntőt, jelzi, hogy a magyar utánpótlás lassan, de biztosan felzárkózik a nemzetközi szintre. Megjegyezte, Magyarországnak évente három-négy hasonló tornára szüksége lenne. Kiemelte még a Vasas és a Honvéd által szervezett rangos nemzetközi utánpótlás viadalokat.

"Vissza fogunk kapaszkodni a nemzetközi klubfutballban, nemcsak a válogatott, hanem a klubok is sikeresek lesznek" - fogalmazott nyilatkozata végén a miniszterelnök.

A Puskás Suzuki Kupán a 3. helyet a Real Madrid U17-es csapata szerezte meg a holland KRC Genk, a román Academia Hagi és a görög Panathinaikosz előtt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×