eur:
392.6
usd:
366.06
bux:
66717.42
2024. április 25. csütörtök Márk
Az apák is kiakadtak az UNICEF reklámfilmjén

Az apák is kiakadtak az UNICEF reklámfilmjén

Nyílt levelet tett közzé és az Unicef reklámfilm azonnali betiltását követeli az Apák az Igazságért Egyesület. Erről a szervezet elnöke, Szaniszló Csaba beszélt az InfoRádiónak.

„Az UNICEF ebben a kampányban az apákat démonizálja. A családon belüli szexuális zaklatást az egyesületünk is elítéli, de nem ebben a formában kell ezt közzétenni. Így is eléggé lehangolók az apákkal szembeni sztereotípiák, ezt pedig a kampány megerősíti, hiszen a filmben az apák saját gyermekeik előtt potenciális agresszorokká válnak” - mondta Szaniszló Csaba, az Apák az Igazságért Egyesület elnöke.

Hozzátette: a kérdés az, miben látja az UNICEF a megoldást, és miért gondolja, hogy ez a kampány megoldja a problémát. Szaniszló Csaba szerint a gyerekek nem lehetnek egy ilyen kampány eszközei, ehelyett inkább kiegyensúlyozott tájékoztatást kellene nyújtani.

„Százból tíz apuka megkapja a szexuális zaklatás vádját, de azok közül, akik hozzánk fordultak, még egyetlen esetben sem bizonyították rájuk ezt a vádat. Felháborító, hogy visszaélnek ezzel a váddal. Amikor egy apát ki akarnak zárni a gyermek életéből, akkor megkapja a hamis szexuális vádat. Ami igazán szörnyű, hogy éveken át valótlanul kitesznek egy gyereket annak, hogy részt vegyen mindenféle szakvizsgálaton. Ezzel tönkreteszik a gyermekkorát” - hangsúlyozta az Apák az Igazságért Egyesület elnöke.

Mint mondta, az egyedülálló apukáknak a legtöbb problémát az okozza, hogy az anyák különféle sérelmekből nem adják kapcsolattartásra a gyereket.

„A legnagyobb probléma az ellennevelés, és ezt valamiért nálunk még nem akarják elismerni. Mi úgy gondoljuk, hogy a szexuális zaklatás nem a legelterjedtebb gyermekbántalmazási forma a családon belül. A gyermek elidegenítése a szülő ellen, a válások 80 százalékában megvalósul és ez szörnyű hatással van a gyerekekre” - fogalmazott Szaniszló Csaba.

Az Apák az Igazságért Egyesület közvetlenül nem vette fel a kapcsolatot az UNICEF szervezetével, de honlapjukon közzétettek egy nyílt levelet, amelyben megüzenték álláspontjukat.

Nem apaellenes az Unicef kampánya - véli a Beszélj róla! portál alapítója. A portált azért hozták létre, hogy őszintén beszéljenek a gyermekkori szexuális abúzusról. Pócs Balázs az InfoRádiónak elmondta: a nemzetközi statisztikák szerint is a gyermekkori szexuális erőszak elkövetői többségükben férfiak.

Az UNICEF a napokban jelentette meg provokatív kampányfilmjét, amelyben arra hívják fel a figyelmet, hogy mit tegyen egy gyerek, ha történetesen édesapja bántalmazná őt. A videóval kapcsolatban Gombos Bernadett gyermekpszichológus és Szaniszló Csaba, az Apák az Igazságért Egyesület vezetője is megszólalt. Valamennyi interjút megtalálnak cikkünk mellékletében kapcsolódó hanganyagként.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 13:18
×
×
×
×